www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 1/2006
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Beránek Marshall
*Stále širší nabídka
*Pizza připravená s láskou
*Benátky: Pohádkové
lagunové město

*Lunární kalendář na
březen

*Jaro žádá jarní vzhled
*Lunární kalendář na
duben

*Privátní značky na vašem
stole

*Lunární kalendář na
květen

*Jogurty Ranko pro každý
den

*Jak žít zdravě
*Nejčastější otázky
o ptačí chřipce

*Domácí lékárnička ocení
systém

*Dobroty z ledového
království

*Test: Jaký jste zákazník?
*Jak vlastně vypadá
český zákazník

*Penzijní připojištění
*Říše snů Ivany Reginy
Kupcové–Sádlové

*Zpěvačka Radůza:
Necítím se být rebelkou

*Vyséváme zeleninu

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Privátní značky na vašem stole
Vážení čtenáři!
Vítejte na stránce věnované vašim receptům. Všem autorům zveřejněných receptů posíláme drobnou odměnu. Pokud se i vy chcete pochlubit vaším oblíbeným chutným pokrmem, pošlete nám recept a fotografii vámi připraveného pokrmu.

Příspěvky zasílejte na adresu redakce@coop.cz nebo COOP Centrum – redakce, Na Poříčí 30, 110 00 Praha 1.

Vybrané příspěvky zveřejníme v dalších číslech magazínu a autory odměníme.


privátní značky Coop

Vylosovaní zasilatelé příspěvku do ankety v Zákaznickém magazínu č. 4/2005 v rubrice "Recepty našich čtenářů", kteří obdrží Dárkový kupón v hodnotě 500 Kč na nákup kosmetiky a drogerie se značkou COOP Quality standard:

Jitka Široká – Třemošná,
Milena Brandejsová – Rychnov n. K.,
Lumír Lain – Vinařice,
Vlasta Ctiborová – Hradišťko,
Radka Šedivá – Benešov,
Ludmila Mátlová – Dačice,
Anna Pivoňková – Postřekov,
Pavel Houska – Dobříš,
Petra Najbrtová – Bobnice,
manželé Kyzivátovi – Dolní Bousov.

Cenu za nejlepší recept (sadu příborů) obdrží autorka Sváteční kotlety Olga Valentová z Borotína.

Králičí stehno na černém pivě
4 králičí stehna, 2 cibule, 150 g kořenové zeleniny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce mouky, 70 g mouky, 70 g chleba, 3 dl černého piva, sůl, celý pepř, bobkový list

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dozlatova. Přidáme stehna, sůl a koření, zalijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, zeleninu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou a znovu zasmahneme. Přidáme nastrouhaný chleba, zalijeme vývarem a pivem. Povaříme, dochutíme a přecedíme na maso. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, noky nebo těstoviny.
Zdeňka Lincová

králičí stehno na černém pivě

Krůtí bašta
400 g krůtího masa, 4 jablka, 1 vařený celer, 4 lžíce sterilizovaného hrášku, 2 lžíce dýňového kompotu, 100 g kysané smetany, citronová šťáva, 1 dl bílého vína, pepř, sůl

krůtí bašta

Zbytky krůtího masa a uvařený celer nakrájíme na nudličky, přidáme kostičky oloupaných jablek a dýňový kompot. Směs zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Zakapeme bílým vínem a necháme v chladu odpočinout. Nakonec dáme kysanou smetanu. Tento předkrm podáváme s plátky bílé veky.
Jarka Bernatíková

Špenátové plněné placky
1 zmrazený špenát, cibule, česnek, sůl, pepř, 1 vejce, mouka, mléko, kečup, tvrdý sýr

špenátové plněné placky

Rozmrazíme špenát a přidáme do něj ostatní ingredience tak, aby vznikla konzistence těsta jako na bramboráky. Pečeme větší placky z obou stran. Po upečení je na jedné straně namažeme kečupem, posypeme sýrem a zabalíme. Podáváme teplé nebo studené.
Emilie Holmanová

Kuře žiguli
1 kuře, 200 g strouhaného sýra, 1 lžička drceného rozmarýnu, máslo, 1 lžíce křenu

kuře žiguli

Kuře rozpůlíme a obalíme v nastrouhaném sýru. Pak posypeme drceným rozmarýnem a na každou půlku položíme 3 plátky másla. Podlijeme vodou a pečeme v rozpálené troubě. Když je kuře upečené, zamícháme do šťávy křen a krátce necháme projít varem. Kuře nesolíme, je slané akorát.
Jarka Berková


cara
© 2001 - 2006 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 1/2006

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2005
4/2005

Zákaznický magazín 3/2005
3/2005