
Ve všech průvodcích po Rakousku je kulinářské umění zdejších hospodyň stavěno na přední místo, a to zcela právem. Ne náhodou se v rakouské kuchyni střetávají vlivy mnohonárodnostní monarchie, která po staletí formovala kulinářské dovednosti. Rakouská kuchyně je nám velmi blízká, pokrmy jsou stejné...
celý text

Hvězdou nemusí být nazýván pouze herec, spisovatel, režisér, zpěvák nebo bavič. Hvězdou se může stát i člověk pracující s hvězdami - tedy astrolog. Jednou z takových osobností je hvězdopravec Petr Messany. Zatímco astronomie je vědou materiálně podloženou...
celý text

Lidé požívající (ať už v míře rozumné či nerozumné) alkoholické nápoje se povětšinou dělí na pivaře, milovníky vína či konzumenty lihovin. Nesmíme ale zapomínat na ještě jednu skupinu. Tu tvoří...
celý text

Čokoláda. Bezesporu je to všeobecně oblíbený pamlsek, který mají rádi prakticky všichni lidé bez rozdílu věku. Na našem trhu existuje bohatý výběr ve všech možných podobách a čokoládové výrobky najdeme také na vánočním stole či jako tradiční ozdoby na stromečku. V posledních létech nás určitě potěšily zprávy vědců...
celý text