www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 1/2005
*Vybráno z obsahu...
*Nespíme na vavřínech
*Zákon o ochraně
spotřebitele

*O mléce a mléčných
nápojích

*Bigos je polským králem
*Polský Krakov
*Dagmar Kludská
*Od Popeleční středy
do Velikonoc

*Historie spotřebních
družstev

*Na počátku bylo
mléko

*Lunární kalendář Krásné
paní - březen

*Bylinkářská poradna
*Lunární kalendář Krásné
paní - duben

*Grapefruit
*Květák
*Lunární kalendář Krásné
paní - květen

*Zdraví a krása
ve vločkách

*Ingredience v čínské
kuchyni

*Jarní úklid organismu
*Dejte si pozor na "apríl!"
*Zelí: zdraví ze soudku

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Grapefruit – posiluje imunitní systém
 a pomáhá ke snížení váhy
ÚČINNÉ LÁTKY: Grapefruity obsahují velké množství léčivých a ochranných účinných látek – zejména vitamínu C, nejlepšího spojence imunitního systému a biokatalyzátoru. Dužina plodu je bohatá na bioflavonoidy, rostlinné ochranné látky, které až dvacetinásobně zvyšují účinnost vitamínu C. Grapefruity obsahují také mnoho kyseliny listové – tento vitamin skupiny B je nezbytný pro růst buněk. Hořký glykosid naringin podporuje chuť k jídlu a trávení, enzymy povzbuzují látkovou výměnu.

grapefruit

NÁKUP: Nakupované čerstvé plody musí být pevné a relativně těžké, slupka lesklá. Drobná poškození a tvrdá místa na slupce kvalitu dužiny neovlivňují.

UCHOVÁNÍ: Grapefruity nedáváme do chladničky – dozrávají při pokojové teplotě. Zralé plody vydrží až dva týdny.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Grapefruity mají mnohostranné využití – do ovocných salátů, dezertů, na šťávy a kompoty (šťáva se rovněž dobře zamrazuje) nebo jako přílohy k masným a rybím pokrmům.


cara
© 2001 - 2005 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 1/2005

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2004 4/2004

Zákaznický magazín 3/2004 3/2004