www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 1/2005
*Vybráno z obsahu...
*Nespíme na vavřínech
*Zákon o ochraně
spotřebitele

*O mléce a mléčných
nápojích

*Bigos je polským králem
*Polský Krakov
*Dagmar Kludská
*Od Popeleční středy
do Velikonoc

*Historie spotřebních
družstev

*Na počátku bylo
mléko

*Lunární kalendář Krásné
paní - březen

*Bylinkářská poradna
*Lunární kalendář Krásné
paní - duben

*Grapefruit
*Květák
*Lunární kalendář Krásné
paní - květen

*Zdraví a krása
ve vločkách

*Ingredience v čínské
kuchyni

*Jarní úklid organismu
*Dejte si pozor na "apríl!"
*Zelí: zdraví ze soudku

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Květák – odvodňuje a působí na snižování
 krevního tlaku
ÚČINNÉ LÁTKY: Pro svůj podíl vody a značné množství biolátek patří k nejzdravějším zeleninám. Pozoruhodný je vysoký obsah kyseliny listové, jež je nepostradatelná pro růst buněk a krvetvorbu. Léčivé působní květáku na sliznici tlustého střeva je nejlepší prevencí rakoviny. Květák je také obzvlášť bohatý na vitamin C, draslík a kyselinu nikotinovou, navíc obsahuje stopové prvky zinek, měď, jód a fluor.

květák

NÁKUP: Domácí druhy květáku jsou v prodeji od června do listopadu, v ostatních měsících je dovážen převážně z jižní Evropy. Při jeho nákupu dbáme, aby hlávka byla pevná, bílá a bez otlaků, listy nezvadlé.

UCHOVÁNÍ: Čerstvý neomytý květák v perforovaném mikrotenovém sáčku vydrží v chladničce asi deset dní, předvařený se dobře zmrazuje.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Květák chutná vařený, přelitý máslem či jemnou bešamelovou omáčkou, ale také dušený, zapékaný, gratinovaný a samozřejmě smažený. Tuto zeleninu konzervujeme – nakládáme do slaného či octového nálevu. Z něj pak připravujeme saláty nebo předkrmy.


cara
© 2001 - 2005 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 1/2005

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2004 4/2004

Zákaznický magazín 3/2004 3/2004