www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 4/2001
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Čokoláda
*Vinná klobása
*Jak na šupináče
*Rozkvetlé Vánoce
*Jak slaví za hranicemi
*Jako od cukráře
*Čas adventu
*Připomínka vánočních
zvyklostí

*Jak na adventní věnec
*Když ne sladké tak slané
*Radost až do rána
*Z redakční pošty
*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Radost až do rána
Poslední noc v roce je vždy příležitostí k bujaré oslavě. Poslední noc 20. století a první ráno století jedenadvacátého - to je důvod nad všechny ostatní, abychom se veselili ještě o něco více a nebáli se ani dobrého jídla a pití. Většina z nás zasedne kolem stolu s přáteli, protože v družné pohodě není čas na stesky a zbytečné splíny. Nepochybujeme o tom, že právě letošní silvestrovské pohoštění bude skutečně bohaté a chuťově pestré. Existuje nepřeberné množství receptů na silvestrovské koktejly. Pro inspiraci jsme pro vás vybrali několik více či méně alkoholicky vydatných nápojů. Nezapomeňte však na to, že nejlepším kuchařem a barmanem jsou vaše chuťové pohárky, které už si samy vyberou, co a s čím ve sklenici nebo v žaludku smíchat.

anglická slanina

James
mírně trpký short drink

2 cl koňaku, 1 cl ginu, 2 cl Chartreuse žlutého
Všechny přísady promícháme v míchací sklenici s kostkami ledu a procedíme do koktejlové sklenky. Okraj sklenky ozdobíme třešní.

Brandy Cocktail
mírně trpký short drink na večer

4 cl brandy, 1 BL cukrového sirupu, 3 střiky Angostury
Všechny přísady promícháme v míchací sklenici s ledem a procedíme do sklenky. na okraj umístíme třešeň.

Breakfast Egg-Nog
sladký egg-nog pro zimní období

4 cl koňaku, 2 cl Curacaa bílého, 1 vejce, 1 PL cukrového sirupu, mléko na dolití
Všechny přísady kromě mléka protřepeme v šejkru s ledem a procedíme do sklenky. Dolijeme mlékem a zamícháme.

Whisky Soda
osvěžující long drink pro sváteční den

4 cl skotské whisky, sodovka na doplnění
Whisky nalijeme do tumbleru s kostkami ledu a podle chuti doplníme sodou.

vodka

Canadian Summer
svěží aromatický long drink

3 cl kandské whisky, 2 cl Créme de Cacao bílého, 1 cl Créme de Menthe zeleného, sodovka na dolití
Whisky a likér smícháme v tumbleru. Přidáme několik kostek ledu a doplníme sodou.

Bourbon Silver Fizz
mírně trpký ovocný fizz

3 cl bourbonu, 1 BL citrónové šťávy, 1 BL limetové šťávy, 1 BL cukrového sirupu, 1 bílek, sodovka na doplnění
Všechny přísady protřepeme v šejkru s ledem a procedíme do tumbleru. Doplníme sodou a zamícháme. Okraj sklenky ozdobíme plátkem citrónu.

whisky

Pikantní kuřecí křídla

12 kuřecích křídel, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce omáčky hoisin, 60 ml rajčatové omáčky, 90 ml medu, 1 lžíce jablečného octa, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce sezamových semínek, 1/2 lžičky čínské kořenicí směsi Patero koření, 1 lžíce sezamového oleje

Kuřecí křídla opláchneme a osušíme. Ze sójové omáčky, omáčky hoisin, rajčatové omáčky, medu, octa, česneku, sezamových semínek, koření a oleje připravíme ve velké míse marinádu.

Vložíme kuřecí křídla a promícháme s marinádou tak, aby je pokryla ze všech stran. Zakryjeme a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny marinovat, občas křídla obrátíme.

kuřecí křídla

Předehřejeme troubu na 180°C. Křídla necháme odkapat a dáme je na mřížku, podloženou pekáčem. Pečeme 35 až 40 minut. Pečená křídla podáváme teplá.


cara
© 2001 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 4/2001

 Starší vydání
Zákaznický magazín 3/2001 3/2001

Zákaznický magazín 2/2001 2/2001