Zákaznický magazín COOP
 Číslo 2/2010
*Vybráno z obsahu...
*Editorial
*Každá rada drahá
*Zdravá chvilička Petra
Havlíčka

*Senzační dětská party
*Den s... Pomocnými
tlapkami

*Co naše maminky
neznaly I. – Avokádo

*Paříž
*Koření
*Recepty našich
zákazníků

*Slovenský koutek
*Naše tělo je miluje
*Co naše maminky
neznaly II. – Bambus

*Láska prochází žaludkem

*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich zákazníků
logo Knorr

Kuřecí ragú s houbami a rýží
doba přípravy: 40 minut

suroviny (na 4 porce):
400 g kuřecích prsních filet, 250 g čerstvých žampiónů, 150 g kyselých okurek, 50 g margarínu (Rama), 1 sáček Knorr Žampiónová polévka, 2 sáčky rýže, 1 kostka Knorr Slepičí bujón

kuřecí ragú

1. Uvaříme rýži, ale místo soli použijeme k ochucení Knorr Slepičí bujón. Kuřecí maso nakrájíme na plátky.
2. Rozpustíme margarín a vložíme do něj kuřecí maso, které ochutíme Knorr Aromat nebo solí a restujeme (5 až 8 minut). Mezitím umyjeme žampióny, nakrájíme je, přidáme maso a znovu pečeme, dokud se tekutina z hub nevypaří.
3. Kyselé okurky nakrájíme na plátky. Knorr Žampiónovou polévku dáme do 400 ml studené vody. Přihodíme nakrájené okurky na pánev a zalijeme vodou s žampiónovou polévkou. Vaříme 3 až 4 minuty. Podáváme s rýží.

Zeleninový salát s rajčaty
doba přípravy: 30 minut

suroviny (na 4 porce):
200 g zelí, 150 g ledového salátu, 150 g zelené californské papriky, 100 g salátové okurky, 100 g pórku, 100 g cherry rajčat, 2 sáčky Knorr Italský dressing, olivový olej (nejlépe extra panenský), sůl a kmín

zeleninový salát

1. Nakrájíme (popřípadě nastrouháme) zelí na tenké plátky. Osolíme a přídáme kmín a odložíme stranou. Oloupeme okurku a očistíme pórek. Všechnu zeleninu (ledový salát, papriku, okurku a pórek) nakrájíme na jemné plátky a vše dobře promícháme.
2. Omyjeme cherry rajčata a pokrájíme je na čtvrky. Smícháme Knorr Italský dressing (oba sáčky) s 6 polévkovými lžícemi vody a stejným množstvím olivového oleje. Rozkrájená rajčata vložíme do dressingu a necháme odležet 15 minut v lednici.
3. Salát opláchneme ve studené vodě, osušíme ho a promícháme se zbylou zeleninou. Rozdělíme na 4 porce a podáváme se sýrovým toastem, nakrájeným parmezánem nebo se slanými sušenkami.

Krémová česnekovo-slaninová polévka
doba přípravy: 15 – 20 minut

suroviny (na 2 porce):
100 g slaniny, 1 polévková lžíce slunečnicového oleje, 2 velké stroužky česneku (zhruba 10 g), 1 polévková lžíce najemno nakrájené petržele, 1 sáček polévky Knorr Krémová Brokolicová s květákem

polévka

1. Plátky slaniny opečeme na oleji dohněda. Přidáme rozdrcený česnek a nasekanou petržel a vše ještě orestujeme (1 minutu).
2. Přilijeme 600 ml studené vody a přisypeme obsah sáčku polévky Knorr Krémová Brokolicová s květákem. Zvolna povaříme 3 minuty.

Čočka s vařeným uzeným
doba přípravy: 50 – 55 minut

suroviny (na 4 porce):
400 g čočky, 2 až 3 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce cukru, 1 malá cibule (50 g), 2 až 3 bobkové listy, 1/2 malého celeru (40 až 50 g), 2 polévkové lžíce Knorr Aromatu, 2 stroužky česneku, 2 až 3 polévkové lžíce octa, 3 až 4 polévkové lžíce Knorr Hotová jíška tmavá

čočka s uzeným

1. Na oleji zkaramelizujeme cukr dohněda a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Smažíme 1 až 2 minuty a poté přilijeme 1 l studené vody. Vložíme čočku, Knorr Aromat, bobkové listy, celer a celé stroužky česneku. Necháme povařit 40 minut.
2. Po 40 minutách vyjmeme česnek, celer a bobkové listy. Přidáme Knorr Hotovou jíšku, povaříme 2 minuty a dochutíme solí nebo octem. Podáváme s vařeným uzeným.


© 2001 – 2010 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

COOP Rádce 1/2010

 Starší vydání
COOP Rádce 1/2010
1/2010

COOP Rádce 5/2009
5/2009