Zákaznický magazín COOP
 Číslo 3/2007
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Těstoviny s kuřecím
masem

*Riziko snižují hygiena
a očkování

*Zapečené tomatové
těstoviny

*Letní hodování
*Richard Krajčo: "Zkusíme
překročit Rubikon..."

*Léto přeje zamilovaným
*Houbové hodování
*Recepty našich čtenářů
*Novinky v našich
obchodech

*Pro miláčky to nejlepší!
*Opojenie históriou
*Cyklosedačky pro děti
*Veselé dobrůtky opičky
Štěpánky


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich čtenářů
Kuře na cole
(Eva Vlčková, Kdyně)

1 chlazené či mražené kuře, 1/2 litru coly Kapito, 1/4 litru rybí omáčky, 1/2 litru vody, pálivé chilli papričky (počet papriček podle chuti), 2 hvězdičky badyánu

kuře na cole

Kuře pečlivě omyjeme a nakrájíme na jednotlivé díly. V hrnci si mezitím smícháme colu, rybí omáčku (ta je k dostání v lahvičce podobné lahvičce maggi či sójové omáčce) a vodu. Do této směsi přidáme naporcované kuře. Přihodíme chilli papričky s hvězdičkovým kořením a přivedeme k varu. Snížíme plamen na minimum a pod poklicí dusíme na nejnižším stupni nejlépe celou noc, ale minimálně 5 hodin. Šťáva se vyvaří a vznikne výborná sladko-pálivá omáčka. Jako přílohu ke kuřeti podáváme rýži, těstoviny, brambory či bramborové knedlíky – pro méně náročné to však může být i třeba chléb.

Kapito Cola

Polévka rajčatová s máslovým kapáním
(Libuše Štěpánová, Pačejov)

1 l rajčatové šťávy Kapito, 1 konzerva malého rajčatového protlaku, 50 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 kostka zeleninového bujónu Varoma, špetka soli a cukru
Máslové kapání: 100 g másla, 1 vejce, 1 lžička Vegety, 3 lžíce mouky krupice

rajčatová polévka

V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na kousky nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a společně osmahneme. Vzniklou jíšku zředíme rajčatovou šťávou, přidáme rajský protlak, zeleninový bujón a za občasného míchání necháme provařit. Dochutíme solí a cukrem. Mezitím v misce necháme změknout máslo. Poté ho utřeme s vajíčkem, přidáme Vegetu a postupně přisypáváme mouku krupici, až vznikne husté tuhé těstíčko. Přes hrubé struhadlo (může být i haluškové) jej pak protlačíme do vroucí polévky, necháme asi 2 minuty povařit a můžeme podávat.

Kapito rajčatová šťáva a Varoma zeleninový bujón

Banánový koktejl pro děti
(Lucie Charvátová, Vejprnice)

2 banány, 1 citron, 100 ml mléka Ranko, 1 láhev multivitamínového džusu Kapito, 1 balíček vanilkového cukru Varoma

banánový koktejl

Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou. Dáme je do mixeru, přidáme mléko, multivitamínový džus a vanilkový cukr. Vše rozmixujeme a nalijeme do vysokých sklenic. Nápoje ozdobíme brčkem a plátkem citronu nebo limetky. V horkém létě můžeme přidat kostky ledu. Podáváme jako chutnou svačinku našim dětem.

výrobky COOP

Želatinové řezy
(Martina Mašková, Všeruby)

2 hrnečky hladké mouky, 1 hrneček cukru, 1 kypřicí prášek do pečiva Varoma, 3 vejce, 1/2 hrnečku oleje, 1 hrneček mléka Ranko, 1 nápoj v prášku Kapito, 2 vanilkové pudinkové prášky Varoma, lžíce cukru, ovoce podle ročního období a chuti

želatinové řezy

V míse smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek, vejce, olej a mléko. Ze všech přísad vytvoříme těsto, které nalijeme na vymazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Mezitím si připravíme želatinu: do rozdělaného pomerančového nápoje v prášku přidáme čtyři lžíce cukru a oba vanilkové pudinky. Celé to přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Na upečené těsto navršíme ovoce a přelijeme želatinou.

výrobky Varoma a Kapito


© 2001 – 2007 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 3/2007

 Starší vydání
Zákaznický magazín 2/2007
2/2007

Zákaznický magazín 1/2007
1/2007