www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 4/2000
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Co víme o kalendáři
*Francouzská kuchyně
*Čas, který nám vládne
*Betlém časem oživl
*Časy se mění
*Řečí kapřích šupin
*Občerstvení pro přelom
tisíciletí

*Kominické štěstí
*Než rozkrojíte vánočku
*Čarovné jmelí
*Zelenina a její přednosti
*Perníkové mlsání
*Z redakční pošty
*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Francouzská kuchyně
Zelený hrášek se šunkou
200g šunky, 250g hrášku (mraženého, nebo v konzervě), lžíce olivového oleje, 2 cibule, sůl, pepř, tymián
Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme kostičky šunky, osolíme, okořeníme. Přidáme hrášek, trochu podlijeme vodou a dusíme 5 - 10 minut.

zelený hrášek se šunkou

Žampionová polévka

300g žampionů, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 l vývaru, sůl, pepř, 2 lžíce koňaku, 4 plátky bílé veky, 2 lžíce strouhaného sýra
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na plátky a opečeme na olivovém oleji. Přidáme žampiony a podusíme. Po chvíli osolíme, opepříme a přidáme koňak. Zalijeme vývarem a vaříme 10 - 15 minut. Plátky veky opečeme, posypeme strouhaným sýrem. Položíme je na polévku do čtyřech misek a krátce zapečeme na grilu.

žampionová polévka

Salát s česnekovými krutony

1 hlávka salátu, 3 stroužky česneku, 3 plátky veky, 1 lžíce olivového oleje
Zálivka: 2 lžíce olivového nebo ořechového oleje, 1 lžíce vinného octa, 2 stroužky drceného česneku, sůl, pepř.
Salát opereme a listy rozložíme na mísu. Plátky veky rozkrájíme na kostičky, opečeme na oleji do zlatova a promícháme s drceným česnekem. Ingredience na zálivku smícháme, vlijeme na salát. Posypeme česnekovými krutony.

salát s česnekovými krutony


cara
© 2000 - 2001 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 4/2000

 Starší vydání
Zákaznický magazín 3/2000 3/2000