 |
Archivy Zákaznického
magazínu |
|
|
 |
Vybráno z obsahu... |
Nápoj básníků a mudrců
 "Co srpen neuvaří, září neupeče" - lidová moudrost vinařů, která značí, že pro jakost budoucího vína je rozhodující počasí dvou měsíců před sklizní hroznů. Hlavní sklizeň probíhá v říjnu. Jen ranější odrůdy jako Müller-Thurgau, Muškát moravský či Veltlínské červené rané se často začínají sklízet již ve druhé polovině září... celý text
Vonící zvěřina
 Zvěřina je nejen vítaným, ale i velmi hodnotným příspěvkem a obohacením našeho jídelníčku. Nechceme-li ji znehodnotit, musíme s ní umět dobře zacházet a zachovat správný postup přípravy a samotné úpravy masa. Zvěřina je maso velmi chutné, má však svou zvláštní vůni... celý text
Lesní romance
 Kdysi kdosi prohlásil, že houbaření je třetím lovem. Tím prvním je lov na zvěř, druhým na ryby. Stejně jako tyto základní lovy i lov na houby má svá pro a proti. Například nevyžaduje zvláštní techniku, finty, ani flinty, háčky, třpytky ani pitky. Nevyžaduje cvičené psy, pokud nechcete s jejich pomocí hledat lanýže pod zemí, nevyžaduje zvláštní výstroj. Stačí se jen dobře obléci, vzít košík, hůl a vyrazit... celý text
Koření pod drobnohledem
 V několika minulých číslech Zákaznického magazínu jsme otiskovali seriál o jednotlivých druzích koření. Přinesli jsme jen základní informace o nejznámějších druzích, používaných v české kuchyni. Zdaleka jsme však nevyčerpali celou velmi rozsáhlou plejádu kořenicích produktů. Zájemci se mohou dočíst podrobnější údaje v odborných publikacích... celý text |
|

© 2000 - 2001 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.
|
 |
|
 |