Zákaznický magazín COOP
 Číslo 3/2010
*Vybráno z obsahu...
*Editorial
*Každá rada drahá
*Zdravá chvilička Petra
Havlíčka

*I u vody je hlad
*Den s... Plzeňským
dětským sborem

*Vyhrazeno pro motoristy
– povinná výbava

*Přijela pouť...
*Než koupíte myčku
*Recepty našich
zákazníků

*Grilování bez masa?
*Máme to!!!
*Vysoký cholesterol
*COOP je český řetězec
*Sláva pohybu
*Coopclub.cz se převléká
do nového


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich zákazníků
logo Váhala

Plněný lilek

Potřebujeme:
lilek (nebo cuketu), Váhalovu mozaiku, směs masa a koření na domácí sekanou

plněný lilek

Vnitřek lilku nebo cukety vydlabeme a takto připravenou zeleninu vyložíme tenkými plátky Váhalovy mozaiky. Na plátky přidáme vrstvu masa a koření na domácí sekanou, lilky nebo cukety pečeme v zapékací míse nebo na plechu s troškou tuku při střední teplotě cca 50 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo čerstvým pečivem.

Palačinky s uzeným
(4 porce)

Palačinky:
250 g mouky – 1/2 hladké a 1/2 polohrubé, 2 vejce, špetka soli, lžička prášku do pečiva, 1/2 l mléka, olej na smažení Palačinky upečeme běžným způsobem – musí být větší a tenké. (Potřebujeme 8 – 10 ks větších palačinek.)

Náplň do palačinek:
20 dkg kuřecích nebo krůtích prsou (nebo 200 g minutkového vepřového masa), 200 g Hustopečské uzené, 50 g Váhalovy slaniny, 10 žampionů, 10 vyloupaných jader vlašských ořechů, dvě středně velké cibule, kari, chilli, pepř, sůl, olej

palačinky s uzeným

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme do poloměkka. Hustopečské uzené a Váhalovu slaninu také nakrájíme na drobno, žampiony na plátky, ořechová jádra nasekáme a vše přidáme k cibuli s masem; restujeme, až je maso měkké. Osolíme dle chuti, opatrně okořeníme, zamícháme a necháme vychladnout. Palačinky naplníme směsí, stočíme je a položíme do zapékací mísy nebo na plech vyložený pečicím papírem. Před zapečením můžeme palačinky posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme zdobené polovinou oloupané kompotové hrušky, jeřabinami a snítkou zelené petrželky.

Salát pro horké dny

Potřebujeme:
150 g Sendvičového nářezu; dle chuti můžeme přidat anglickou slaninu nebo šunku Sissi (vše nakrájené na kostičky), 400 g vařených těstovin, 5 lžic sterilovaného hrášku, 1 vejce uvařené natvrdo a nakrájené na drobno, 1 lžíci hořčice, 1 bílý jogurt (125 ml), 1 lžíci tatarské omáčky, 1 lžíci citronové šťávy, 1 cibuli pokrájená na jemno

salát

Všechny uvedené suroviny smícháme, necháme vychladit v ledničce, přizdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty.

Šneci se Sissi

Potřebujeme:
1 listové těsto, cca 200 g šunky Sissi, koření na pizzu, kečup, kousek pikantního tvrdého sýra, 1 vejce

šneci se Sissi

Listové těsto rozválíme na obdélník, na těsto klademe tenké plátky šunky Sissi, posypeme je kořením na pizzu a potřeme kečupem. Těsto srolujeme do rolády, z které ukrajujeme asi 1 cm silná kolečka, která pokládáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný). Jednotlivá kolečka – šneky potřeme před pečením rozšlehaným vejcem, pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě dozlatova. Těsně před dopečením šneky posypeme strouhaným sýrem. Podáváme k pivu i vínu.


© 2001 – 2010 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

COOP Rádce 1/2010

 Starší vydání
COOP Rádce 1/2010
1/2010

COOP Rádce 5/2009
5/2009