Zákaznický magazín COOP
 Číslo 1/2010
*Vybráno z obsahu...
*Editorial
*Každá rada drahá
*Fotosoutěž
*www.coopclub.cz
informuje a doporučuje

*Až se léto zeptá...
*Co naše maminky
neznaly

*Práškové čarování
*Den s... ing. Petrem
Havlíčkem, specialistou
na zdravou výživu

*Tikající bomba
– hypertenze

*Ples se líbil úplně všem
*Sůl nad zlato?
*Recepty našich
zákazníků

*Jarní "úklid" pokojových
rostlin

*Albánská kuchyně
*Slovenský koutek
*Knedlík je český král
*Pomocníci (nejen) na
jarní úklid

*Sláva pohybu aneb
o hubnutí trochu jinak


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich zákazníků
logo Bonduelle
Objevte jedinečnou chuť zeleniny ve výrobcích Bonduelle. www.bonduelle.cz.

Taboulé oriental
(příloha pro 3 osoby)

400 g kuskusu, 280 g (konzerva 425 ml) sterilované zeleninové směsi Gold Mexico mix Bonduelle, 100 g sterilované cizrny Bonduelle, 100 g rozinek, 20 g petrželové natě, 20 g máty, sůl, olej, citrónová šťáva

taboulé oriental

Do uvařeného kuskusu vmícháme scezenou zeleninovou směs Gold Mexico mix Bonduelle a cizrnu Bonduelle, rozinky, petrželovou nať, mátu, sůl, olej a citrónovou šťávu (dle chuti). Promícháme. Můžeme podávat teplé nejlépe jako přílohu ke skopovému masu nebo jako studený salát s kousky grilovaného kuřecího masa či krevet.

Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci: 2 510 kJ (600 kcal), bílkoviny 22 g, tuky 10 g, sacharidy 101 g, cholesterol 0

Provensálský salát
(salát pro 4 osoby, vhodný jako předkrm i hlavní jídlo)

570 g (2 konzervy 425 ml) sterilované Zlaté kukuřice Bonduelle, 200 g lilku, 1 polévková lžíce rostlinného oleje, 2 červené papriky, 1 pórek, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, bazalka, 2 – 3 polévkové lžíce olivového oleje

provensálský salát

Kukuřici scedíme. Lilek nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpáleném oleji dočervena. Necháme vychladnout. Poté přidáme kukuřici, na kostičky nakrájenou papriku, nakrájený pórek a rozmačkaný česnek. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Zalijeme olivovým olejem a vše promícháme. Přidáním rajčat nakrájených na měsíčky získáme ještě lepší chuť.

Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci: 1 170 kJ (280 kcal), bílkoviny 9 g, tuky 8 g, sacharidy 44 g, cholesterol 0

Krémová hrášková polévka
(polévka pro 4 osoby, příprava 20 minut)

400 g hrášku Bonduelle, 100 g cibule na kostičky, 200 ml vody, máslo, česnek, smetana, sůl, pepř

hrášková polévka

Cibulku a česnek jemně orestujeme na másle. Zalijeme vodou, přidáme hrášek a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Rozmixujeme, dochutíme a pro zjemnění přidáme smetanu.

Tip: může se použít zeleninový vývar pro zesílení.

Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci: 540 kJ (130 kcal), bílkoviny 6 g, tuky 6 g, sacharidy 13 g, cholesterol 20 mg

Polentové košíčky plněné brokolicí
(hlavní jídlo pro 4 osoby)

100 g brokolice Bonduelle, 100 g smetany, 50 g sýru (pecorino, niva...), 250 g polenty, 60 g strouhanky, olej, sůl, pepř

polentové košíčky

Polentu připravíme dle návodu a necháme vychladnout. Do vymazaných formiček dáme polentu a vytvarujeme do tvaru košíčku. Krátce zapečeme při teplotě 200 °C. Ze smetany a sýru připravíme omáčku. Brokolici připravíme na páře, nebo blanšírujeme ve vodě. Do košíčku kápneme omáčku a do ní posadíme brokolici. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masům.

Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci: 1 045 kJ (250 kcal), bílkoviny 9 g, tuky 7 g, sacharidy 39 g, cholesterol 22 mg


© 2001 – 2010 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

COOP Rádce 1/2010

 Starší vydání
COOP Rádce 5/2009
5/2009

COOP Rádce 4/2009
4/2009