Zákaznický magazín COOP
 Číslo 2/2008
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Když se řekne
sklerotik...

*Biopotraviny v prodejnách
COOP

*Sedmé nebe v prvním
patře hotelu Central

*Kamarád, který je IN
*Kaleidoskop zajímavostí
a aktualit

*Den s... Petrou
Klimčíkovou

*Recepty našich čtenářů
*Proč se tak jmenují?
Rakovník

*Nezapomeň svačinu
*Slovenský koutek
*Není olej jako olej

*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich čtenářů
Recepty nám zaslala Jaroslava Bernatíková z Havířova.

Květák s tvarohovou omáčkou

1 větší květák, 1 kelímek polotučného tvarohu Ranko, 1 dl polotučného mléka Ranko, 1 bílý sýr Akawi kořeněný Ranko, sůl, nakrájená pažitka a petrželová nať
Na ozdobu: 1 vejce uvařené natvrdo

květák s tvarohovou omáčkou

Tvaroh s mlékem a sýrem Akawi rozmixujeme na hustou kaši. Vzniklou omáčku dochutíme solí, pažitkou a petrželkou. Květák mezitím uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat. Rozdělíme jej na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Povrch posypeme drobně posekaným vejcem. Podáváme s pečenými brambory zdobenými barevnou paprikou.

Pozdrav jara

250 g uzených krůtích prsou, 100 g sterilovaných žampionů, 1/2 červené papriky, 1 sklenice nakládaných okurek, 1 ledový salát, 1 konzerva kukuřice, 6 rajčat a pažitka na zdobení
Zálivka: 1 žloutek, 1 lžíce octa, sůl, mletý bílý pepř, 1/2 lžičky hořčice, 125 ml oleje, 1 kelímek bílého smetanového jogurtu Ranko, pár kapek tabasca, 1 lžička sladké mleté papriky Dle Gusta, 1 lžíce nálevu z okurek

pozdrav jara

Rozšleháme žloutek, ocet, sůl, pepř a hořčici. Pak zašleháme pomalu olej a nakonec vmícháme jogurt. Ochutíme tabascem, paprikou a nálevem z okurek. Omytou papriku a okurky nakrájíme na kostičky a přidáme k nim kukuřici. Salát omyjeme a natrháme na menší kousky, rajčata nakrájíme na dílky, žampiony na plátky. Všechnu zeleninu a žampiony promícháme. Krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky, srolujeme je, zdobíme svázáním pažitkou (pomůžeme si párátky) a se salátem upravíme na talíře. Polijeme připravenou majonézou a posypeme pažitkou nebo dalšími čerstvými bylinkami.

Řízky po italsku

4 větší vepřové nebo telecí řízky, 100 g plátkového eidamského uzeného sýra Ranko, 150 g balkánského sýra Ranko, vejce, strouhanka, tuk na smažení

řízky po italsku

Řízky naklepeme a na každý plátek položíme plátek uzeného sýra a kousek balkánského sýra. Maso zabalíme a spíchneme párátky. Vložíme do rozšlehaného vajíčka a poté obalíme ve strouhance. Osmažíme na rozpáleném tuku. Je to chutné a šťavnaté jídlo. Jako příloha je nejvhodnější bramborová kaše (doporučujeme bramborovou kaši s mlékem Varoma) zjemněná strouhaným sýrem a rajčatový salát.

Meruňkové pyré s ananasem

200 g meruňkového kompotu, 200 g odtučněného tvarohu Ranko, 1 vanilinový cukr Varoma, 1 dl mléka Ranko, 1 lžíce želatiny, 20 g mandlí nebo oříšků Dle Gusta
Na ozdobu: 1 meruňka, 4 hvězdičky vykrojené z ananasu a lístky čerstvé meduňky

meruňkové pyré

Želatinu a cukr namočíme do mléka a necháme v teple rozpustit. Mezitím si rozmixujeme tvaroh s meruňkami a nakonec do něj přidáme želatinu. Vlijeme do pohárků a zdobíme kouskem meruňky, hvězdičkou z ananasu, sekanými mandlemi a lístkem meduňky. Podáváme vychlazené s oplatkou.


© 2001 – 2008 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 2/2008

 Starší vydání
Zákaznický magazín 5/2007
5/2007

Zákaznický magazín 4/2007
4/2007