Zákaznický magazín COOP
 Číslo 2/2008
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Když se řekne
sklerotik...

*Biopotraviny v prodejnách
COOP

*Sedmé nebe v prvním
patře hotelu Central

*Kamarád, který je IN
*Kaleidoskop zajímavostí
a aktualit

*Den s... Petrou
Klimčíkovou

*Recepty našich čtenářů
*Proč se tak jmenují?
Rakovník

*Nezapomeň svačinu
*Slovenský koutek
*Není olej jako olej

*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Sedmé nebe v prvním patře hotelu Central
Po architektonické stránce mě hotel Central v centru Plzně nikdy moc nenadchl a tím pádem působil spíš jako magnet natočený špatným směrem. Jak už to však bývá, co se škádlívá, to se rádo mívá a já tak jednoho krásného jarního večera zabloudila do hotelové restaurace této architektonické perly. Pojďte také ochutnat!

Hotel Central, modrý salonek

Lukrativní lokalita
Restaurace je situována v prvním patře čtyřhvězdičkového hotelu Central s výhledem na historické centrum města. Ideální jako zakončení romantické procházky městem.

Interiér
Modrý koberec a tmavé parkety kontrastují s vypolstrovanými oranžovými židlemi a celé místnosti vévodí původní plastika na zdi. Milým překvapením je vůně čerstvě nařezaných květin namísto štiplavého zápachu cigaret (celá restaurace je nekuřácká!) a jemně nevtíravá muzika. Na zdi můžete pozorovat dění z náměstí díky LCD televizi. Jestli však dáváte přednost realitě, usaďte se ke stolům umístěným přímo u prosklené stěny s výhledem na historické centrum.

Hotel Central, restaurace

Profesionální servis
Ačkoliv nebyla restaurace nikterak zaplněna, nedočkala jsem se po svém příchodu doprovodu ke stolu nebo alespoň náznaku, zda si místo můžu zvolit sama. Profesně byla však obsluha opravdu na úrovni a nechyběla jí správná dávka empatie. Usměvavá servírka byla osobou na správném místě. Práce jí šla od ruky a evidentně nebyla zastáncem tvrzení, že obsluze se může věnovat každý. Gastronomie je umění a tady to dobře vědí.

Jídelní lístek
Výběr jídel ze světové kuchyně je skutečně pestrý a ani na papíře nepůsobí nudně. Své si tu najde jak milovník masa, tak zarytý vegetarián. Personál je ochotný vám poradit a doporučit speciality podniku. Od pondělí do neděle na vás v době oběda čeká polední menu za neskutečné ceny od 70 Kč. Kromě dvou teplých jídel máte možnost vybrat si ze čtyř druhů pizz. Pivo je v Plzni samozřejmostí, ale čtyři druhy točeného, to se jen tak někde nevidí. Kromě dárkových poukazů se tu nabízí možnost využít zákaznické karty společnosti COOP.

Hotel Central, kavárna

Láska prochází žaludkem
K jídlu jsem zvolila vepřovou panenku se smetanovou omáčkou a hříbky a jako přílohu divokou rýži. Zatímco jsem upíjela aperitiv, číšník přinesl bylinkový sýr s pečivem – pozornost podniku pro měsíc březen. Během patnácti minut mám jídlo na stole. První sousto je nejdůležitější a v tomto případě mě nezklamalo. Maso se rozplývalo na jazyku a spolu s jemnou smetanovou omáčkou a hříbky vytvářelo lahodnou kombinaci. Rýže se sypala, byla křupavá a jemně dochucená bazalkou. Obloha byla vkusná a chuťově ladila s celým pokrmem. Největším překvapením byly domácí bramborové a mrkvové lupínky. Jestliže láska prochází žaludkem, chtěla bych poznat zdejšího kuchaře.

Ceny
Jestliže cena odpovídá kvalitě, musela by se večeře v Centralu prodražit. Ačkoliv byl servis i samotné jídlo na vysoké úrovni, na účtu se to vůbec neodrazilo. Za vynikající večeři pro dva jsme s nápoji dali necelých 400 Kč!

logo Hotelu Central

Kavárna
V bříšku mám jako v pokojíčku a přesto tomu něco chybí, a tak jsem se vydala na kávu a sladkou tečku o patro níž do hotelové kavárny. Na večerní hodinu mile se usmívající číšník, opět klidné nekuřácké prostředí a překvapivě široký výběr nápojů si mě získal. Blížila se dvacátá hodina, ale i na poli zákusků a zmrzliny bylo z čeho vybírat. Na řadu přišel čokoládový a jahodový pohár a ze široké nabídky kávy klasické espresso. Zmrzlina byla vynikající, nicméně celkový dojem pokazily kompotované jahody, které chutnaly až moc chemicky. Káva byla na můj vkus slabá, ale alespoň se mi po gastronomických orgiích lépe usínalo.

Lucie Dreiseitlová

Moje hodnocení:
Interiér: 4* Jídlo: 5*
Čistota: 5* Cena: 5*
Obsluha: 4* Celkový dojem: 4,5*

Od jara až do podzimu
Gastronomické týdny přináší pokaždé něco jiného. Kromě nejrůznějších překvapení vám každý měsíc restaurace hotelu Central přináší sezónní akce:

Duben & květen – vegetariánské pokrmy ve světové kuchyni
Červenec – léto ve znamení světových salátů a moderních trendů
Září – moravské vinobraní a cimbálová muzika
Říjen & listopad – zvěřinové menu na talíři a myslivecké speciality
Prosinec – vánoční posezení s přáteli
Denní menu je uvedeno na webových stránkách www.central-hotel.cz a www.plzen.cz

© 2001 – 2008 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 2/2008

 Starší vydání
Zákaznický magazín 5/2007
5/2007

Zákaznický magazín 4/2007
4/2007