Sendvičové tousty
Krájený toustový chléb, silnější plátky Sendvičového nářezu Váhala, plátky uzeného sýra, sladký nebo ostrý kečup
Na suchý opečený plátek toustového chleba dáme plátek opečeného Sendvičového nářezu, překryjeme plátkem uzeného sýra a zapečeme v troubě nebo pánvičce s pokličkou. Před podáváním ozdobíme kečupem a pórkem.
Opečený Sendvičový nářez
Silnější plátky Sendvičového nářezu Váhala, olej, zelenina
Silnější plátky Sendvičového nářezu opékáme z obou stran na rozpáleném oleji nebo na grilu, plátky můžeme dochutit pikantním kořením. Podáváme s francouzskou hořčicí, zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.
Sendvič a sýr v trojobalu
Cca 0,5 cm silné plátky Sendvičového nářezu Váhala (1 plátek na porci), dvojnásobný počet tenkých plátků tvrdého sýra (2 plátky na porci)
Na obalení: hladká mouka, vejce a strouhanka
Mezi dva plátky sýra dáme plátek Sendvičového nářezu, obalujeme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Před podáváním přizdobíme zeleninou, jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši.
Lunch-pao
Pro 4 osoby potřebujeme: cca 400 g Sendvičového nářezu Váhala, cibuli, žampiony, olej na smažení, zeleninu, sójovou omáčku, koření – mletý pepř, popř. jiné dle chuti
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibulku. Přidáme Sendvičový nářez nakrájený na nudličky, mírně jej osmažíme, podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme. Přidáme zeleninu (např. pórek, papriku ) nakrájenou na nudličky, žampiony, sójovou omáčku, koření a ještě krátce podusíme. Doporučujeme podávat s rýží nebo brambory na libovolný způsob.