Celozrnné sušenky
1 hrnek ořechů, 1 hrnek Bio ovesných vloček, 1 hrnek Bio celozrnné mouky, 1/2 hrnku oleje, 3 lžíce medu, 1 Bio skořicový cukr, špetka soli, trocha prášku do pečiva, tužší marmeláda (např. rybízová)
Ořechy a vločky rozemeleme, smícháme s moukou, solí, skořicovým cukrem a práškem do pečiva. Pak přidáme olej a med a důkladně promícháme. Z těsta tvoříme malé hrudky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do každé hrudky uděláme prstem nebo koncem vařečky důlek a vyplníme jej marmeládou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Banán s jogurtem, teplým ovocem a oříšky
1 banán, 1 Bio jogurt přírodní, 1 lžíce posekaných oříšků, 1 lžíce Bio slunečnicových semínek, mražená směs lesního ovoce, 1 lžíce medu, 20 g Bio hořké čokolády
Med rozmícháme v jogurtu. Banán pokrájíme na kolečka, rozložíme po talíři a přelijeme jogurtem. 3 lžíce mraženého ovoce ohřejeme v hrnečku. Teplým ovocem přelijeme jogurt. Ovoce pustí hodně šťávy, která talíř pěkně dozdobí. Nakonec posypeme sekanými oříšky se slunečnicovými semínky a strouhanou čokoládou.
Špaldová bábovka
4 vejce, 2 hrnky Bio špaldové mouky, 2 hrnky Bio třtinového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 hrnek Bio mléka, 50 g sušených Bio meruněk, 50 g Bio rozinek
Vejce rozšleháme s cukrem a olejem. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Postupně přidáváme do rozšlehaných vajec, promícháváme a přidáme pokrájené sušené meruňky a rozinky. Podle potřeby ředíme mlékem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Při 175°C pečeme asi 45 minut.
Jablkovo-meruňkové řezy
250 g margarínu, 200 g Bio ovesných vloček, 180 g Bio celozrnné hladké mouky, 100 g Bio meruněk sušených, 150 ml Bio jablečného moštu, 75 g Bio třtinového cukru, 1 lžička prášku do pečiva, pomerančová kůra
Jablka nakrájíme na kousky a s meruňkami, moštem a pomerančovou kůrou je 10 minut povaříme. Vychladlou směs rozmixujeme. V míse utřeme margarín s cukrem a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a ovesné vločky. Polovinu těsta dáme do formy (23×28 cm), přelijeme jablečnou směsí a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme na 180°C asi 30 minut.