Zákaznický magazín COOP
 Číslo 5/2008
*Vybráno z obsahu...
*Editorial
*Každá rada drahá
*Kakao, nápoj bohů
*I pejskové a kočičky
slaví vánoce

*Ryba umí příjemně
překvapit

*Den s... Otakarem
Zámečníkem, pražským
orlojníkem

*Hledáme Tvář COOP
Tuty a COOP Tip 2008

*Recepty našich čtenářů
*Proč se tak jmenují?
Vítějeves

*Slovenský koutek
*Parní hrnce a trouby:
opomíjení pomocníci


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich čtenářů
logo Bio COOP
Recepty nám zaslala Eva Půtová z Plzně.

Celozrnné sušenky

1 hrnek ořechů, 1 hrnek Bio ovesných vloček, 1 hrnek Bio celozrnné mouky, 1/2 hrnku oleje, 3 lžíce medu, 1 Bio skořicový cukr, špetka soli, trocha prášku do pečiva, tužší marmeláda (např. rybízová)

celozrnné sušenky

Ořechy a vločky rozemeleme, smícháme s moukou, solí, skořicovým cukrem a práškem do pečiva. Pak přidáme olej a med a důkladně promícháme. Z těsta tvoříme malé hrudky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do každé hrudky uděláme prstem nebo koncem vařečky důlek a vyplníme jej marmeládou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Banán s jogurtem, teplým ovocem a oříšky

1 banán, 1 Bio jogurt přírodní, 1 lžíce posekaných oříšků, 1 lžíce Bio slunečnicových semínek, mražená směs lesního ovoce, 1 lžíce medu, 20 g Bio hořké čokolády

banán s jogurtem

Med rozmícháme v jogurtu. Banán pokrájíme na kolečka, rozložíme po talíři a přelijeme jogurtem. 3 lžíce mraženého ovoce ohřejeme v hrnečku. Teplým ovocem přelijeme jogurt. Ovoce pustí hodně šťávy, která talíř pěkně dozdobí. Nakonec posypeme sekanými oříšky se slunečnicovými semínky a strouhanou čokoládou.

Špaldová bábovka

4 vejce, 2 hrnky Bio špaldové mouky, 2 hrnky Bio třtinového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 hrnek Bio mléka, 50 g sušených Bio meruněk, 50 g Bio rozinek

špaldová bábovka

Vejce rozšleháme s cukrem a olejem. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Postupně přidáváme do rozšlehaných vajec, promícháváme a přidáme pokrájené sušené meruňky a rozinky. Podle potřeby ředíme mlékem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Při 175°C pečeme asi 45 minut.

Jablkovo-meruňkové řezy

250 g margarínu, 200 g Bio ovesných vloček, 180 g Bio celozrnné hladké mouky, 100 g Bio meruněk sušených, 150 ml Bio jablečného moštu, 75 g Bio třtinového cukru, 1 lžička prášku do pečiva, pomerančová kůra

jablkovo-meruňkové řezy

Jablka nakrájíme na kousky a s meruňkami, moštem a pomerančovou kůrou je 10 minut povaříme. Vychladlou směs rozmixujeme. V míse utřeme margarín s cukrem a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a ovesné vločky. Polovinu těsta dáme do formy (23×28 cm), přelijeme jablečnou směsí a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme na 180°C asi 30 minut.


© 2001 – 2008 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 5/2008

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2008
4/2008

Zákaznický magazín 3/2008
3/2008