www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 1/2004
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Chemické ošetření
citrusových plodů

*Ostrovní kuchyně Velké
Británie

*Recepty naší anglické
tety

*Deštníky v Anglii
*Lunární kalendář Krásné
paní - březen

*Vajíčka nejen
o Velikonocích

*Lunární kalendář Krásné
paní - duben

*Špenát a kopřiva
*Lunární kalendář Krásné
paní - květen

*Blanka Bohdanová: Život
bez hořkosti

*Jaro na zahrádce
*Vyrábíme vodní mlýnek
*Óda na utopence
*Pěstujeme citrusy
*Elixír zdraví
a dlouhověkosti

*Palačinky a omelety
*Jahody
*Pórek
*Horoskopy Ivany Reginy
Sádlové

*Dětský koutek

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Recepty naší anglické tety
Anglická snídaně
Párky, klobása, šunka, vajíčka, červené fazole, anglická slanina, rajčata, tousty s pomerančovou marmeládou, máslo, smažené žampiony.

toasty

Zapečené ledvinky s hovězím masem (Kidney pie)
150 g telecích ledvinek, 100 g zadního hovězího masa, 50 g hladké mouky, 3 vejce, 100 ml mléka, 20 g sýra (nejlépe čedaru), olivový olej, sůl, pepř, 50 g 12 % smetany, 10 g másla

zapečené ledvinky

Ledvinky odblaníme a vyřízneme žlázky, spaříme a nakrájíme na větší nudle. Osmažíme v těstíčku připravené z mléka, hladké mouky a vejce, osolíme a naskládáme do zapékací misky s dušeným hovězím masem. Zalejeme bešamelem zjemněný smetanou, krátce zapečeme ve vyhřáté troubě a 10 minut před koncem dopékání posypeme strouhaným sýrem. Zdobíme čerstvou zeleninou.

Biftek se sázeným vejcem
250 g pravé svíčkové, 50 g olivového oleje, sůl, pepř, steakové koření, 1 vejce, 200 g brambor, 1 ks tmavého toustového chleba

biftek

Steak ze svíčkové odblaníme a očistíme. Neklepaný steak upravíme rukama, okořeníme po obou stranách (solí, pepřem, steakovým kořením), poté potřeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat v chladu. Po marinování položíme do rozpáleného oleje a opékáme po obou stranách 3 až 5 minut dle velikosti steaku. Podáváme na topince z tmavého toustového chleba a se sázeným vejcem a smaženými chipsy.

Rostbeef
Stejná receptura jako biftek při marinování, s tím že se potírá směsí hořčice a kečupu. Rostbeef se podává jako studené jídlo nebo teplé z vařenými brambory a zeleninou. K rostbeefu se podávají různé studené omáčky.

rostbeef

Kávový pudink
0,1 l silné černé kávy, 200 g cukru, 200 g mandlí, 200 g másla, 5 žloutků, 200 g strouhané čokolády, 0,1 l rumu, likér na vypláchnutí formy

Mandle spaříme, oloupeme, utlučeme v hmoždíři s 1 lžící cukru a 1 lžící vody. V misce umícháme do pěny máslo, žloutky a zbývající cukr, přidáme mandle, strouhanou čokoládu, rum a přecezenou silnou černou kávu. Hmotu upravíme do formy vypláchnuté likérem a dáme do chladničky na 12 hodin ztuhnout.

kávový pudink

Jablkový koláč
Náplň: 1 kg oloupaných a pokrájených jablek, 125 g cukru, 1 lžička skořice nebo zázvoru, 2 lžíce vody

Těsto na koláč: 350 g hladké mouky, špetka soli, 90 g másla, 90 g rostlinného tuku, 6 lžic vody, ušlehané vejce nebo mléko na potření

jablkový koláč

Smícháme v míse mouku a sůl, přidáme máslo a tuk a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vodu, vymícháme těsto a necháme 30 minut chladit. Dvě třetiny těsta vyválíme na tenkou placku a vložíme ji do formy. Jablka smícháme s cukrem a kořením a hustě jimi poklademe těsto. Ze zbylého těsta vyválíme plát, kterým přikryjeme těsto s náplní. Povrch koláče potřeme ušlehaným vejcem nebo mlékem. Pečeme 20 minut při 220°C, pak snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 30 minut. Před podáváním posypeme cukrem.


cara
© 2001 - 2004 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 1/2004

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2003 4/2003

Zákaznický magazín 3/2003 3/2003