1 balení Vitana Perník, 0,25 l vody, 1 čerstvé vejce, 7 polévkových lžic rostlinného oleje, 150 g bílého jogurtu, 3 lžíce medu, 1 Vitana Poleva v prášku, kokos
Těsto na Perník vymícháme podle návodu. Do misky navíc přidáme jogurt a med. Pořádně promícháme a hotové těsto nalijeme na plech (27×36 cm). Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut při teplotě 150°C. Po částečném zchladnutí Perník vyklopíme, v polovině podélně rozkrojíme a natřeme džemem. Povrch potřeme Polevou v prášku Vitana a ozdobíme strouhaným kokosem. Přejeme vám vláčnou a nadýchanou chuť!
1 balení Vitana Muffins, 1 čerstvé vejce, 85 ml mléka, 80 g rostlinného tuku alebo másla, 4 g moučkového cukru, 0,5 g Vitana chilli koření, 150 g broskvového kompotu, 10 – 15 lístků máty
Muffiny si připravíme podle návodu. Do pánvičky si dáme rozpustit 15 g másla, přidáme moučkový cukr, chilli koření a broskvový kompot nakrájený na malé kostičky. Vše orestujeme cca 1 minutu. Orestované broskve přidáme do těsta s překrájenými lístečky máty a potom lehce vmícháme i čokoládové kousky. Směs rozdělíme do košíčků a pečeme 15 až 18 minut při teplotě 200°C. Muffiny necháme vychladnout a pak je můžeme poprášit moučkovým cukrem. Dobrou pikantní chuť!
1 balení Vitana Vídeňský dort, 1 Vitana Želatina, 0,2 l vody, 1 čerstvé vejce, 6 polévkových lžic rostlinného oleje, 250 g smetany na šlehání, 1 brusinkový kompot (450 g), 100 g čokolády na vaření
Korpus Vídeňského dortu upečeme podle návodu. 3 čajové lžičky želatiny namočíme na 30 minut ve 4 polévkových lžících kompotované šťávy a ve vodní lázni zahříváme, dokud se zcela nerozpustí. Hotovou želatinu přidáme ke zbylému kompotu a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku, 2 polévkové lžíce brusinkového kompotu se želatinou dáme stranou a zbytek smícháme s polovinou šlehačky. Korpus překrojíme, spodní placku potřeme brusinkovou šlehačkou, přikryjeme vrchním dílem a namažeme jeho povrch a strany. Dort posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme šlehačkovými růžičkami, na které dáme vždy kopeček zbylých brusinek. Guten Apetit!