www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 1/2007
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Novinky v našich
obchodech

*Rady faráře Ferdy
*Dřevěné uhlí a grilovací
brikety nejvyšší kvality

*Pro krásu rostlin a
bohatou úrodu

*Báječné tipy na
velikonoční pečení

*Jak vyzrát na velký jarní
úklid

*Tradičná Veľká noc na
Slovensku

*Velikonoční recepty
*Hluchec – pochoutka
z brambor

*To nejlepší pro naše
mazlíčky

*Velikonoční věnec
*Monika Absolonová:
Rivalitu jsem v Kleopatře
nezažila

*Praha a její zajímavosti:
Pražský orloj

*Zdravé recepty
*Levné recepty
*Pojištení, které má věru
velký smysl

*Přichází doba zázraků...

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Báječné tipy na velikonoční pečení
Šťavnatý perník
1 balení Vitana Perník, 0,25 l vody, 1 čerstvé vejce, 7 polévkových lžic rostlinného oleje, 150 g bílého jogurtu, 3 lžíce medu, 1 Vitana Poleva v prášku, kokos

Šťavnatý perník

Těsto na Perník vymícháme podle návodu. Do misky navíc přidáme jogurt a med. Pořádně promícháme a hotové těsto nalijeme na plech (27×36 cm). Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut při teplotě 150°C. Po částečném zchladnutí Perník vyklopíme, v polovině podélně rozkrojíme a natřeme džemem. Povrch potřeme Polevou v prášku Vitana a ozdobíme strouhaným kokosem. Přejeme vám vláčnou a nadýchanou chuť!

Pikantní straciatella Muffins
1 balení Vitana Muffins, 1 čerstvé vejce, 85 ml mléka, 80 g rostlinného tuku alebo másla, 4 g moučkového cukru, 0,5 g Vitana chilli koření, 150 g broskvového kompotu, 10 – 15 lístků máty

Straciatella Muffins

Muffiny si připravíme podle návodu. Do pánvičky si dáme rozpustit 15 g másla, přidáme moučkový cukr, chilli koření a broskvový kompot nakrájený na malé kostičky. Vše orestujeme cca 1 minutu. Orestované broskve přidáme do těsta s překrájenými lístečky máty a potom lehce vmícháme i čokoládové kousky. Směs rozdělíme do košíčků a pečeme 15 až 18 minut při teplotě 200°C. Muffiny necháme vychladnout a pak je můžeme poprášit moučkovým cukrem. Dobrou pikantní chuť!

Vídeňská brusinková pochoutka
1 balení Vitana Vídeňský dort, 1 Vitana Želatina, 0,2 l vody, 1 čerstvé vejce, 6 polévkových lžic rostlinného oleje, 250 g smetany na šlehání, 1 brusinkový kompot (450 g), 100 g čokolády na vaření

Vídeňská brusinková pochoutka

Korpus Vídeňského dortu upečeme podle návodu. 3 čajové lžičky želatiny namočíme na 30 minut ve 4 polévkových lžících kompotované šťávy a ve vodní lázni zahříváme, dokud se zcela nerozpustí. Hotovou želatinu přidáme ke zbylému kompotu a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku, 2 polévkové lžíce brusinkového kompotu se želatinou dáme stranou a zbytek smícháme s polovinou šlehačky. Korpus překrojíme, spodní placku potřeme brusinkovou šlehačkou, přikryjeme vrchním dílem a namažeme jeho povrch a strany. Dort posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme šlehačkovými růžičkami, na které dáme vždy kopeček zbylých brusinek. Guten Apetit!


cara
© 2001 – 2007 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 1/2007

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2006
4/2006

Zákaznický magazín 3/2006
3/2006