www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 1/2007
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Novinky v našich
obchodech

*Rady faráře Ferdy
*Dřevěné uhlí a grilovací
brikety nejvyšší kvality

*Pro krásu rostlin a
bohatou úrodu

*Báječné tipy na
velikonoční pečení

*Jak vyzrát na velký jarní
úklid

*Tradičná Veľká noc na
Slovensku

*Velikonoční recepty
*Hluchec – pochoutka
z brambor

*To nejlepší pro naše
mazlíčky

*Velikonoční věnec
*Monika Absolonová:
Rivalitu jsem v Kleopatře
nezažila

*Praha a její zajímavosti:
Pražský orloj

*Zdravé recepty
*Levné recepty
*Pojištení, které má věru
velký smysl

*Přichází doba zázraků...

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Velikonoční recepty
vaříme se značkou VAROMA podle našich čtenářů

logo Varoma

Kozí maso z Lubice
(Kamila Andrová, Zaječice)
500 g kozího masa, 500 g syrových brambor, 100 g kořenové zeleniny, 100 g másla, 3 dl hovězího vývaru Varoma, majoránka, stroužek česneku, 1 lžíce máslové jíšky, sůl, pepř

Varoma Hovězí bujón

Maso pokrájíme na drobné kostky, brambory na kolečka a zeleninu na drobné kousky. V pekáčku rozehřejeme máslo a maso na něm prudce opečeme. Přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme při občasném podlévání hovězím vývarem do poloměkka. Směs osolíme a okořeníme majoránkou, rozdrceným česnekem a utlučeným pepřem. Zahustíme jíškou a přidáme pokrájené brambory. Vše dodusíme a podáváme.

Kozí maso z Lubice

Jehněčí špízy
(Dagmar Dohnalová, Branky)
Špízy:
400 g jehněčí kýty, 200 g anglické slaniny, 1 červená paprika, 2 cibulky, 1 pórek, sůl, pepř, olej

Bramborové placky:
800 g brambor, 150 g polohrubé mouky, 150 g tuku na smažení Varoma, 2 vejce, sůl

Varoma tuk na smažení

Maso nakrájíme na kousky, očištěnou papriku rozkrojíme na poloviny. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, slaninové plátky na kostky. Maso a zeleninu rozdělíme na 4 díly a postupně napichujeme na jehly. Špízy osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme odležet v lednici.

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Nastrouháme, přidáme vejce, sůl a promícháme. Přisypeme mouku a utvoříme tužší těsto. Na válu vyválíme asi 1 cm tlustou placku, ze které vykrájíme kolečka. Placičky usmažíme dozlatova.

Jehněčí špízy

Špízy vyrovnáme do pekáčku a zprudka opečeme v troubě. Podáváme s teplými plackami.

Tvarohový mazanec
(Kamila Andrová, Zaječice)
500 g polohrubé mouky, 150 g tuku na pečení Varoma, 150 g pískového cukru, 250 g tvarohu, 2 vejce, 1,5 prášku do pečiva Varoma, 6 lžic mléka, 2 lžíce rumu

Varoma tuk na pečení + Kypřící prášek

Do mísy dáme tuk na pečení, pískový cukr, tvaroh a vejce. Vše smícháme dohromady a utřeme. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, mléko a rum. Ze vzniklé hmoty vypracujeme těsto, z něhož uděláme malé mazance. Dáme péci do chladné trouby (tu zapneme, až když do ní vložíme mazance). Pečeme asi 40 až 50 minut dozlatova.

Tvarohový mazanec

Velikonoční puding
(Dagmar Dohnalová, Branky)
2,3 l mléka, 200 g cukru, 2 banánové pudingy Varoma, 2 malinové pudingy, Varoma, 2 vanilkové cukry, 30 g želatiny Varoma, 1 sáček piškotů

Varoma pudingy + želatina

Na zdobení:
strouhaný kokos, 2 kiwi, 1 jablko, šlehačka ve spreji, 2 slepičky z mandlového těsta, čerstvá máta

Velikonoční puding

Část mléka odlijeme do dvou misek. V nich promícháme pudingový prášek – každý zvlášť a připravíme jej podle návodu. Do 3 dl mléka namočíme želatinu (na třicet minut). Mléko zahříváme, dokud se želatina nerozpustí a poté ji nalijeme do obou pudingů a promícháme. Na dno formy nalijeme část každého pudingu, na něj rozložíme piškoty a zalijeme zbytkem pudingu. Dáme do lednice vychladnout. Studený puding přendáme na mísu, posypeme kokosem a ozdobíme ovocem, šlehačkou a slepičkami.


cara
© 2001 – 2007 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 1/2007

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2006
4/2006

Zákaznický magazín 3/2006
3/2006