Zákaznický magazín COOP
 Číslo 1/2008
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Zajištění bezpečnosti
potravin

*Neziderské jezero
*Hemofilie, nemoc nejen
králů a císařů

*Velké jarní zvonění
*Kaleidoskop zajímavostí
a aktualit

*1. společenský ples
COOP Centra se vydařil

*Soutěž s COOP Super
cenou pokračuje i v roce
2008

*Recepty našich čtenářů
*Proč se tak jmenují?
Krchleby

*Den s... monsignorem
Františkem Radkovským

*Skončila doba plýtvání
*Rizika kontaminace
potravin

*Krásný úsměv otevírá
dveře

*Slovenský koutek

*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich čtenářů
Pikantní kuřecí závitky
(Stáňa Vaníčková)

600 g prsních kuřecích řízků, 2 lžíce sekané petrželky, 300 g vinné klobásy, 1 červená paprika, 2 lžičky hladké mouky, bílý pepř, sůl
Příloha: 1 sáček bramborové kaše s mlékem Varoma

kuřecí závitky

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek posypeme petrželovou natí, rovnoměrně potřeme vymačkanou vinnou klobásou a poklademe pokrájenou červenou paprikou. Svineme do závitků a zajistíme párátky. Závitky naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a podlijeme mírně vodou. Pečeme při 190°C asi 40 minut. Poté závitky na chvíli vyjmeme a výpek smíchaný s teplou vodou zahustíme moukou a povaříme. Jako přílohu podáváme zeleninový salát a bramborovou kaši s mlékem připravenou podle návodu.

Cukinové ragů
(Jaroslava Bernatíková)

800 g cukin, 40 g ztuženého tuku na smažení a fritování Varoma, 1 cibule, 20 g hladké mouky, 1 kelímek bílého smetanového jogurtu Ranko, sůl, citrónová štáva, petrželka
Příloha: 1 sáček bramborových knedlíků v prášku Varoma

cukinové ragů

Cukiny omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme tuk a zpěníme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kolečka cukin, krátce podusíme alehce poprášíme moukou. Poté přilijeme jogurt a přidáme najemno nakrájenou zelenou petrželku a sůl. Na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Před podáváním dochutíme citrónovou šťávou. Jako přílohu připravíme podle návodu na sáčku bramborové knedlíky v prášku.

Guláš z husích žaludků
(Jaroslava Bernatíková)

500 g husích žaludků, 3 lžíce husího sádla, 2 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky Dle Gusta, sůl, trochu celého kmínu Dle Gusta, majoránka Dle Gusta, mletý pepř Dle Gusta, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, vývar z kostí
Na ozdobení: několik jablečných křížal
Příloha: 1 sáček knedlíků v prášku Varoma

guláš

Husí žaludky dobře omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátém sádle osmahneme cibulku a k ní přidáme nakrájené žaludky. Posypeme mletou paprikou, kmínem, solí, pepřem, přidáme utřený česnek a všechno osmahneme. Když je maso vydušené do tuku, zaprášíme je moukou, osmažíme, rozmícháme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Dochutíme majoránkou. Jako přílohu podáváme knedlíky v prášku, které připravíme podle návodu. Na závěr hotový pokrm na talíři ozdobíme křížalami jablek.

Rumové řezy
(Stáňa Vaníčková)

Těsto: 6 vajec, 200 g moučkového cukru, 3 balíčky vanilkového pudingu Varoma, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva Varoma
Náplň: 250 g másla, 25 g moučkového cukru, 250 ml mléka Ranko, 60 g polohrubé mouky, 1 balíček vanilínového cukru Varoma, rybízová marmeláda, 120 g dětských piškotů, 100 ml tuzemáku Marshall, 1 plechovka kompotovaných broskví
Na polevu: 2 balíčky polevy cukrářské tmavé Varoma
Na ozdobení: 1 broskev, 2 lžíce nasekaných lískových ořechů Dle Gusta

rumové řezy

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme puding i prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 180°C asi 25 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme. Z mléka, mouky, vanilínového cukru a 30 g másla uvaříme kaši. Do vychladlé kaše přidáme cukr a zbylé máslo a vyšleháme v jemný krém. Korpus potřeme marmeládou, rozložíme piškoty přelité tuzemákem, poklademe plátky broskví a potřeme krémem. Moučník přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, posypeme ořechy a ozdobíme plátky broskví. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.


© 2001 – 2008 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 5/2007

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2007
4/2007

Zákaznický magazín 3/2007
3/2007