Rozhlédněte se po kuchyni a zjistěte, zda máte tyto "ingredience":
2 lžíce kari koření, 1 litr červeného krabicového vína, 0,5 litru turecké kávy, 1 balíček kysaného červeného zelí, cibulové slupky a pochopitelně vejce
Jak na to?
Fialové vajíčko vyčarujete, povaříte-li jej v červeném víně.
Uvařte si silnou černou kávu, ale musí to být opravdový "smrťák". Minimálně na čtvrt hodiny do ní ponořte vajíčko – a hnědá kraslice je na světě.
Oranžovou až hnědou skořápku bude mít vejce, které povaříte ve slupkách z bílé cibule. Čím déle jej budete vařit, tím bude barva intenzivnější. Slupky z červené cibule vykouzlí fialový nádech.
V půl litru horké vody rozpusťte 2 lžíce kari koření (popř. kurkumy). V nálevu vejce buď povařte, nebo nechte alespoň 30 minut louhovat. Výsledek? Nádherná žlutá barva.
A jaký odstín získáte, povaříte-li vejce ve šťávě z kysaného červeného zelí? Modrou barvu jarní oblohy.