www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 4/2002
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*U Pešulů tvoří celá
rodina

*Vánoční inspirace
*Vánoční maratón české
hospodyňky

*Hra světel a stínů Milana
Maura v čase vánočním

*In vino veritas III.
(červená vína)

*In vino veritas III.
(bílá vína)

*Muzeum betlémů
Karlštejn

*Zdravý život
*Švýcarská dovolená
*Fondue
*Míchané nápoje
*Mléko a mléčné výrobky
*Z redakční pošty
*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Míchané nápoje
Pro silvestrovskou pohodu jsme připravili ukázky šesti míchaných nápojů, které vaši hosté jistě ocení.

Všechny tyto koktejly jsou připraveny na ledu. Použijeme-li ledovou tříšť, splní to naši představu ještě lépe. Do sklenky dáme led nebo ledovou tříšť a naléváme pečlivě a s citem nápoje v takovém pořadí, jak jsou napsány v receptu. Nakonec pohár ozdobíme ovocem, citrónovou nebo pomerančovou kůrou a různými ozdůbkami dnes už běžně dostupnými.

míchané nápoje

Ze zkušenosti víme, že jazyk vnímá čtyři základní chuti: sladkost, slanost, hořkost a kyselost. Všechny tyto chuťové vjemy můžeme při míchání nápojů vhodně uplatnit. Například sladké s kyselým dá příjemný a osvěžující nápoj a znamenitě chutná. Z toho vyplývá, že míchání, které se již odnepaměti provádělo a stále znovu se uplatňuje v různých oborech, má i pro nápoje svůj opodstatněný význam. Chceme-li ovšem mícháním vytvořit dokonalou nápojovou směs, je nutno dbát především na správně volený poměr jednotlivých součástí, ze kterých se tyto míchané nápoje upravují a dodržet správný technologický postup. Proto je nutné řídit se vyzkoušenými návody, které jsou podrobně popsány v mnoha odborných publikacích, jež jsou potomky známé nápojové učebnice každého kultivovaného pijáka "Dědeček na scestí", která nesmí chybět v knihovně žádného intelektuála. Jedině tak budou míchané nápoje svou chutí a vzhledem odpovídat potřebám spotřebitelů.

Koktejly podáváme v době, kdy máme dost času na přípravu i na jejich konzumaci. Není vhodné míchat příliš koktejlů dohromady a polykat je jako o závod. Mějte na mysli, že míchaný nápoj je obřad pro všechny přítomné, počínaje jeho přípravou a konče vyprázdněnou sklenkou na barovém či jiném pultíku.

hifi

1. Caribic Blue
4 cl Curacao, 4 cl Malibu, 2 dl ananasového džusu

Caribic Blue

2. Winter Sun
4 cl Fernet orange, 4 cl vodka, 2 dl pomerančového džusu

Winter Sun

3. Green Kiss
4 cl ginu, 4 cl Jablka Berentzen, 2 cl Bols blue

Green Kiss

4. Kiwi Coctail
4 cl Kiwi bolsu, 2 dl grapefruitového džusu, 1 dl rybízového džusu

Kiwi Coctail

5. Bloody Moon
4 cl vodky, 2 dl hruškového džusu, 2 cl rybízového džusu

Bloody Moon

6. Super Campari Orange
5 cl Campari bitter, 4 cl vodky, 1 dl pomerančového džusu

Super Campari Orange


cara
© 2001 - 2002 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 4/2002

 Starší vydání
Zákaznický magazín 3/2002 3/2002

Zákaznický magazín 2/2002 2/2002