Vážení čtenáři!
Na pulty obchodů se opět dostává Zákaznický magazín. Blíží se čas Vánoc, který je příjemný a vzrušující hlavně pro děti. Přáli bychom si, aby toto období roku bylo pohodové pro celou rodinu.
Navštívili jsme Muzeum betlémů v obci pod naším nejslavnějším českým hradem Karlštejnem a pro Vaši potěchu jsme z něj připravili reportáž. V obsáhlém článku "Vánoční maratón české hospodyňky" přibližujeme čas Vánoc a zvyků tak, jak se dochovaly či pozměnily do dnešní doby. Inspiraci pro vánoční stůl Vám mohou poskytnout recepty pana šéfkuchaře Mejstříka a vzorem pro pečení vánočního cukroví mohou zase být výrobky paní Šloufové z cukrárny Róza v Plzni.
Přinášíme rovněž pokračování z Encyklopedie českého a moravského vína o odrůdách pro výrobu červených a bílých vín.
V tomto čísle se také snažíme přiblížit Švýcarsko, které se může stát cílem Vaší zimní nebo letní dovolené. Kromě zeměpisných údajů o této zemi přinášíme také svědectví o jejích kuchařských specialitách. Sýrové fondue, které jsou švýcarskou specialitou, poskytují strávníkům nejen chuťový zážitek, ale i příjemně strávený čas s přáteli kolem stolu.
Milan Maur - výtvarník přírodních scenérií a tvůrce vánočních světelných kouzel - se s námi podělil o své pocity i způsob, jakým připravuje vánoční atmosféru našich exteriérů.
To vše jsme doplnili rubrikou Zdravý život a pokračováním seriálu o mléku a mléčných výrobcích.
Naším přáním je připravit pro Vás svěží čtení, které potěší a přinese nové inspirativní poznatky i zábavu.
Chceme i příští rok poskytovat v rubrikách Zákaznického magazínu rozhovory se známými osobnostmi, pravdu o víně i jiných nápojích. Budeme přibližovat cizí země i jejich kulturu a kuchyni. Nevynecháme samozřejmě ani tuzemské zajímavosti a krajové speciality.
Těšíme se na setkání s Vámi v příštím roce a přejeme všem veselé Vánoce a šťastný nový rok 2003.
Vaše redakce
Velikonoční vydání Zákaznického magazínu se v obchodech českých a moravských spotřebních družstev postupně objeví od 7. března 2003. |