www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 4/2004
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Geneticky modifikované
organismy

*Lunární kalendář Krásné
paní - prosinec

*Český Krumlov
*Lunární kalendář Krásné
paní - leden

*Od adventu do Vánoc
*Banány
*Celer
*Lunární kalendář Krásné
paní - únor

*Španělsko - evropská
exotika

*Španělská kuchyně
*Ryby nejen na vánoční
stůl

*Privátní značky zboží
COOP

*Historie spotřebních
družstev

*Jaroslava Pechová
*Zázraky zakleté ve skle
*Šípkový čaj
*Horoskopy Ivany Reginy
Kupcové-Sádlové


*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Banány – odvodňují tělo a posilují imunitní
 systém
ÚČINNÉ LÁTKY: Banány jsou bohaté na sacharidy, a proto jsou syté. Terapeuticky využitelnou účinnou látkou je draslík a sodík.

Zatímco sodík váže vodu a zvyšuje krevní tlak, draslík vodu vyplavuje. Banány zbavují náš organismus jedovatých látek, léčí zanícené žaludeční sliznice a snižují hladinu cholesterolu. Rovněž pomáhají při poruchách spánku a uklidňují nervy.

Dále je toto ovoce velmi bohaté na vitaminy A, C a vitaminy skupiny B.

banány

NÁKUP: Důležitý je zde správný odhad zralosti.

Zelenožlutým banánům chybí jejich typická chuť a sladkost, naopak sytě žluté banány s prvními hnědými skvrnkami mohou začít rychle hnít.

UCHOVÁNÍ: Pozor! Nikdy nedáváme banány do chladničky! Utrpí zde tepelný šok a již nikdy správně nedozrají - jen hnědnou a měknou. Po oloupání je musíme rychle zkonzumovat, jinak se dužina zbarví dohněda a dojde k odbourání některých vitaminů.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Banány se jedí obvykle syrové - buď samostatně, nebo jako součást ovocných salátů.

Dále je připravujeme jako dezert, pyré se smetanou nebo jogurtem, mléčné koktejly, pečené se skořicí, flambované (brandy či rumem), jako oblohu moučníků nebo pečené k masu.


cara
© 2001 - 2004 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 4/2004

 Starší vydání
Zákaznický magazín 3/2004 3/2004

Zákaznický magazín 2/2004 2/2004