www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 4/2004
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Geneticky modifikované
organismy

*Lunární kalendář Krásné
paní - prosinec

*Český Krumlov
*Lunární kalendář Krásné
paní - leden

*Od adventu do Vánoc
*Banány
*Celer
*Lunární kalendář Krásné
paní - únor

*Španělsko - evropská
exotika

*Španělská kuchyně
*Ryby nejen na vánoční
stůl

*Privátní značky zboží
COOP

*Historie spotřebních
družstev

*Jaroslava Pechová
*Zázraky zakleté ve skle
*Šípkový čaj
*Horoskopy Ivany Reginy
Kupcové-Sádlové


*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Celer – posiluje nervy a mozek a působí
 antibakteriálně
ÚČINNÉ LÁTKY: Významný je vysoký podíl éterických olejů, které celeru propůjčují chuť i vůni. Tyto éterické oleje působí antibakteriálně a antimykoticky (usmrcují plísně).

Dezinfikují sliznice při vylučování přes ledviny, močový měchýř a močovod a pomáhají tím při zánětech. B-komplex celeru je současně základní výživou pro naše nervy a mozek, pomáhá v činnosti střev a udržuje zdravou kůži, vlasy, oči i játra. Dále celer odvodňuje organismus a pomáhá tak při hubnutí.

celer

NÁKUP: Celer se u nás sklízí od srpna s natí, hlavní sklizeň pak probíhá v říjnu.

Od listopadu do července přichází na trh skladované tuzemské nebo dovážené zboží. Nakupovaný celer musí být tvrdý a mít pevnou dužinu.

UCHOVÁNÍ: V chladničce jej můžeme skladovat velmi dlouho – nejlépe v mikrotenovém sáčku s větracími otvory.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Celer zpracováváme na polévky, kaše, studené i teplé pokrmy, hlavní jídla i jako přílohu a nápoje.

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, čerstvá i sušená dužina nebo semena.

Celerem se hodně koření v balkánské, americké, anglické, ale i francouzské kuchyni.


cara
© 2001 - 2004 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 4/2004

 Starší vydání
Zákaznický magazín 3/2004 3/2004

Zákaznický magazín 2/2004 2/2004