Výborné obložené chlebíčky
Kombinujte libovolně z naší nabídky šunek, masných specialit a různých lahůdkových salátů, výsledek vašeho snažení bude vždy perfektní a každé sousto se promění v gurmánský zážitek.
Naše tipy:
Hustopečská šunka, Originál Váhalova šunka nebo Váhalova mozaika s Česnekovou pomazánkou sýrovou, Svačinkovým nebo Pochoutkovým salátem.
Sendvičové nářezy v trojobalu
Náš tip na rychlou a snadnou přípravu oběda nebo večeře: silnější plátky Sendvičového nářezu Váhala nebo Sendvičového nářezu Váhala se sýrem obalujeme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a ovocným salátem.
Pokud chcete mít oběd veselejší, připravte řízečky různých tvarů pomocí vánočních vykrajovátek.
Silvestrovská živáňská
Potřebujeme Váhalovu slaninu, Zbojnickou klobásu, brambory, hovězí zadní, vepřovou kýtu, vepřová játra, sůl, pepř, červenou papriku, cibuli, rajčata, petrželovou nať, feferonku, masový vývar.
Menší medailonky z naklepaného, nasoleného masa a jater napichujeme střídavě na jehly s kolečky nasolených brambor, cibule, Zbojnické klobásy, složenými plátky Váhalovy slaniny. Takto připravené jehly posypeme červenou paprikou a uložíme do pekáčku nebo zapékací mísy, podlijeme vývarem, do kterého můžeme přidat ještě nadrobno nakrájená rajčata, feferonku a petrželovou nať. Pečeme přikryté alobalem nejdříve 15 minut zprudka, dále pak v mírnější troubě cca 1,5 hodiny.
Tip: naklepané, opepřené a nasolené plátky masa naložíme nejméně na 6 hodin před pečením s kolečky cibule a bobkovým listem do kameninové nádoby, zakapeme olejem a přidáme několik lžic červeného vína.
Hustopečské uzené
Potřebujeme: Hustopečské uzené, brambor, kyselé okurky
Postup: Celý kus Hustopečského uzeného povaříme do měkka, nakrájíme na silnější plátky a na talíři dozdobíme petrželkou, pažitkou nebo kolečky cibule. Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.