Zákaznický magazín COOP
 Číslo 5/2010
*Vybráno z obsahu...
*Editorial
*Každá rada drahá
*Zdravá chvilička Petra
Havlíčka

*Ke kvalitnímu životu
potřebujeme kvalitní
spánek

*Jedlé kaštany
*Jan Adamec létá
v barvách COOP

*COOP Sympatika 2010
*Než koupíte kuchyňský
robot

*Recepty našich
zákazníků

*Coopclub.cz doporučuje
*Alkohol se nemá míchat?
*Praotec Čech by měl
radost

*Tradiční večeře
netradičně

*Vinařská abeceda –
Správné podávání vína


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich zákazníků
logo Váhala

Výborné obložené chlebíčky

Kombinujte libovolně z naší nabídky šunek, masných specialit a různých lahůdkových salátů, výsledek vašeho snažení bude vždy perfektní a každé sousto se promění v gurmánský zážitek.

obložené chlebíčky

Naše tipy:
Hustopečská šunka, Originál Váhalova šunka nebo Váhalova mozaika s Česnekovou pomazánkou sýrovou, Svačinkovým nebo Pochoutkovým salátem.


Sendvičové nářezy v trojobalu

Náš tip na rychlou a snadnou přípravu oběda nebo večeře: silnější plátky Sendvičového nářezu Váhala nebo Sendvičového nářezu Váhala se sýrem obalujeme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a ovocným salátem.

Sendvičové nářezy v trojobalu

Pokud chcete mít oběd veselejší, připravte řízečky různých tvarů pomocí vánočních vykrajovátek.


Silvestrovská živáňská

Potřebujeme Váhalovu slaninu, Zbojnickou klobásu, brambory, hovězí zadní, vepřovou kýtu, vepřová játra, sůl, pepř, červenou papriku, cibuli, rajčata, petrželovou nať, feferonku, masový vývar.

Silvestrovská živáňská

Menší medailonky z naklepaného, nasoleného masa a jater napichujeme střídavě na jehly s kolečky nasolených brambor, cibule, Zbojnické klobásy, složenými plátky Váhalovy slaniny. Takto připravené jehly posypeme červenou paprikou a uložíme do pekáčku nebo zapékací mísy, podlijeme vývarem, do kterého můžeme přidat ještě nadrobno nakrájená rajčata, feferonku a petrželovou nať. Pečeme přikryté alobalem nejdříve 15 minut zprudka, dále pak v mírnější troubě cca 1,5 hodiny.

Tip: naklepané, opepřené a nasolené plátky masa naložíme nejméně na 6 hodin před pečením s kolečky cibule a bobkovým listem do kameninové nádoby, zakapeme olejem a přidáme několik lžic červeného vína.


Hustopečské uzené

Potřebujeme: Hustopečské uzené, brambor, kyselé okurky

Hustopečské uzené

Postup: Celý kus Hustopečského uzeného povaříme do měkka, nakrájíme na silnější plátky a na talíři dozdobíme petrželkou, pažitkou nebo kolečky cibule. Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.


© 2001 – 2010 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

COOP Rádce 5/2010

 Starší vydání
COOP Rádce 4/2010
4/2010

COOP Rádce 3/2010
3/2010