www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 2/2004
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Normy pro včelaře
*Itálie na talíři
*Recepty italské kuchyně
*Lunární kalendář Krásné
paní - červen

*Itálie - země tvaru boty
*Lunární kalendář Krásné
paní - červenec

*Třešně
*Mrkev
*Zázračná pampeliška
*Lunární kalendář Krásné
paní - srpen

*Ladislav Štaidl: Od hudby
k podnikání

*Bufetové stoly přišly
ze Švédska

*Ovoce a zelenina ve
sklenici

*Bazalka - bylinka králů
*Olivy - perly kuchyně
*Mikrovlnné trouby
*Cola teče po celé planetě
*Horoskopy Ivany Reginy
Sádlové


*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Mrkev - omlazuje a posiluje imunitní
 systém
ÚČINNÉ LÁTKY: Mrkev je doslova zásobárnou cenných biolátek. K nejcennějším patří betakaroten - předstupeň životně důležitého vitamínu A, který mimo jiné zlepšuje vidění a pomáhá při šerosleposti. Mrkev má však i neobyčejně vysoký obsah selenu, jenž chrání naše tělo před volnými radikály. Dále obsahuje vitamíny ze skupiny D, E a K, lecitin, draslík, vápník, hořčíku, jód a další minerální látky. To vše aktivuje látkovou přeměnu, zastavuje proces stárnutí, podporuje růst vlasů a nehtů a posiluje srdce a krevní oběh.

mrkev

SEZÓNA: Mrkev je v obchodní nabídce celoročně. Na jaře se však objevuje mladá karotka, která se vyznačuje lepší chutí a větším podílem cukru.

NÁKUP: Vždy si všímáme především toho, aby mrkev byla nahrubo očištěná a bez zelených skvrn.

UCHOVÁNÍ: Skladujeme v chladném a temném prostředí. Pravidelně kontrolujeme její kvalitu. Mrkev nikdy nekrájíme ani nestrouháme předčasně, nýbrž těsně před další úpravou.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Mrkev je výborná jak zasyrova (ve formě salátů), tak v teplých i studených omáčkách nebo polévkách. Doporučujeme vám vyzkoušet osvěžující mrkvové nápoje (džusy či koktejly).


cara
© 2001 - 2004 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 2/2004

 Starší vydání
Zákaznický magazín 1/2004 1/2004

Zákaznický magazín 4/2003 4/2003