www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 2/2004
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Normy pro včelaře
*Itálie na talíři
*Recepty italské kuchyně
*Lunární kalendář Krásné
paní - červen

*Itálie - země tvaru boty
*Lunární kalendář Krásné
paní - červenec

*Třešně
*Mrkev
*Zázračná pampeliška
*Lunární kalendář Krásné
paní - srpen

*Ladislav Štaidl: Od hudby
k podnikání

*Bufetové stoly přišly
ze Švédska

*Ovoce a zelenina ve
sklenici

*Bazalka - bylinka králů
*Olivy - perly kuchyně
*Mikrovlnné trouby
*Cola teče po celé planetě
*Horoskopy Ivany Reginy
Sádlové


*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Třešně - zpevňují vaziva a pomáhají
 hubnout
ÚČINNÉ LÁTKY: Třešně snižují hladinu kyseliny močové a působí preventivně proti dně. Jsou ideální přírodní medicínou proti zánětům, paradentóze a artritidě. Obsahují mnoho vitamínu C (pro imunitní systém a mentální svěžest), kyseliny listové (důležité pro mozek a nervy), vápníku (pro kosti a zuby), železa (pro krvetvorbu) i draslíku (pro vylučování vody z těla).

třešně

SEZÓNA: Tuzemské třešně jsou v prodeji od května do konce července. Višně dozrávají později, koncem června až začátkem srpna.

NÁKUP: Dbáme na to, aby třešně byly zdravé, neotlačené a nepopraskané, nečervivé a nepřezrálé. Višně jsou odolnější, nikdy je však nekupujeme pomačkané a proleželé. Plody bez stopky mají poloviční trvanlivost.

UCHOVÁNÍ: Po přebrání rychle zpracujeme nebo sníme, jelikož skladovatelnost je velmi omezená. V chladničce je neuchováváme blízko aromatických potravin, protože přebírají cizí pachy.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Nejchutnější jsou čerstvé - nelze jich však sníst mnoho. Hodí se na přípravu moštů, džemů, kompotů a na likéry i destiláty. Připravujeme z nich bublaniny, ovocné dorty, šťávy a sirupy. Velmi oblíbené je rovněž domácí višňové víno.


cara
© 2001 - 2004 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 2/2004

 Starší vydání
Zákaznický magazín 1/2004 1/2004

Zákaznický magazín 4/2003 4/2003