www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 3/2006
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Svět českých privátních
značek v Amsterdamu

*Americká kuchyně
*Krátké příběhy z Ameriky
*Lunární kalendář na
září

*Tip pro vás – Česká
bábovka

*Lunární kalendář na
říjen

*Ohleduplní k životnímu
prostředí

*Lunární kalendář na
listopad

*Tip pro vás – Kung-Pao
*Sýrové speciality našich
čtenářů

*Jídelníček pro naše
zvířátko

*Jak pečovat o domácího
miláčka

*O prázdninových
starostech se zvířaty

*Zážitek, který nezklame
*Říše snů Ivany Reginy
Kupcové–Sádlové

*Pro střechu nad hlavou
*Petr Jablonský:
Cenzuru bych nesnesl!


*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Sýrové speciality našich čtenářů
Sekaná z cukety
800 g nahrubo nastrouhané cukety, 150 g jemně nastrouhaného sýra, 250 g měkkého salámu na nudličky, 5 vajec, 1 velká cibule, 1/4 l hrubé mouky, 1/2 lžičky majoránky, 1 lžíce soli, 5 stroužků česneku, 1/2 sklenky oleje, lžička kořenicí směsi Varomka, zelená petrželka

Z připravených surovin vypracujeme směs, kterou pečeme asi 1/2 hodiny ve vymazaném a strouhankou vysypaném pekáčku. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory s máslem a petrželkou.
Renata Kopřivová

sekaná z cukety

Tvarůžkové bramboráčky
8 koleček tvarůžků, 1 vejce, 2 brambory, 1 celer, 1 palička česneku, 4 lžíce hladké mouky, mletý pepř, majoránka, drcený kmín, olej na pečení

tvarůžkové bramboráčky

Nastrouháme oloupané brambory, celer a česnek. Přidáme ostatní suroviny a upravíme hustotu přidáním vody. Tvarůžky rozřízneme napůl, z těsta tvoříme placičky na tukem vymazaný plech, na každou položíme plátek tvarůžku. Pečeme v horké troubě, podáváme s kysaným zelím nebo s jinou přílohou.
Blanka Palátová

Těstoviny pro gurmány
500 g semolinových těstovin COOP Premium, brokolice (čerstvá či zmražená), 1/2 litru polotučného mléka Ranko, 200 g olomouckých tvarůžků, 50 g smetanového taveného sýra Ranko, olivový olej, bazalka, sůl, polévkové koření Dle Gusta

těstoviny pro gurmány

Nejprve v hrnci s cedníkem krátce povaříme v osolené vodě růžičky brokolice. Brokolici vyjmeme a přesypeme do velké misky. Ve vodě dále uvaříme těstoviny s několika kapkami olivového oleje. Po uvaření na skus je přisypeme do misky a promícháme s brokolicí. V dalším hrnci, nejlépe s teflonovým povrchem, povaříme mléko s taveným sýrem, na kostičky nakrájenými tvarůžky, bazalkou, polévkovým kořením, pepřem a solí (jen špetku, tvarůžky jsou dost slané). Po rozpuštění tvarůžků a sýra směs nalijeme na těstoviny a řádně promícháme. Pokrm chutná ještě lépe druhý den, ať už ohřátý nebo jako studený těstovinový salát.
Radka Kadlecová

Pomazánka 'za babku'
150 g měkkého smetanového sýra Ranko, 100 g vařených brambor, 1 vykostěný uzenáč, 1 cibule, 50 g másla, sůl, pažitka

pomazánka za babku

Na strojku na mletí masa rozemeleme sýr, uzenáče, cibuli a nakonec studené vařené brambory. Směs osolíme, umícháme s kouskem čerstvého změklého másla a se sekanou pažitkou. Chutná nejlépe mazaná na tmavém chlebu.
Kamila Andrová


cara
© 2001 - 2006 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 3/2006

 Starší vydání
Zákaznický magazín 2/2006
2/2006

Zákaznický magazín 1/2006
1/2006