Ingredience na 4 hrnečky:
300 g eidamského uzeného sýra Ranko, 2 krabičky Camembertu Ranko, 100 g šunky (šunkového salámu), máslo a strouhanka na vymazání, 4 vejce, sůl
Oba sýry (ale každý zvlášť) a šunku či šunkový salám nakrájíme na malé kousky, popř. nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou. Na dno šálků dáme vrstvu uzeného sýra a na ni vrstvu Camembertu. Ten přelijeme dvěma lžícemi rozšlehaného vejce, opět navrstvíme Camembert a nakonec završíme pokrájeným uzeným sýrem. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče (pokud máme třeba jen dva hrnečky, tak do kastrůlku), zalijeme vroucí vodou, aby byly trochu potopené a dáme do maximálně rozpálené trouby. Zapékáme přibližně 25 minut, vyklopíme z hrnečků a nejlépe ještě horké servírujeme.
Podáváme s vařenými bramborami s máslem a tatarskou omáčkou.