Zákaznický magazín COOP
 Číslo 4/2007
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Privátním značkám
COOP kralují čeští
výrobci

*Nebojme se podzimu!
*Hrníčkový smažák
*Odhaľte živly vo vašom
živote

*Plněné papriky
s tuňákem a sýrem
Akawi

*Café Hawelka
*Café Sperl zve
na vídeňský štrúdl

*"Pocit jedinečnosti je
opakovatelný," říká Jan
Hřebejk

*Novinky v našich
obchodech

*Recepty našich čtenářů
*Tekuté potěšení ...ovšem
pokud je užíváno s mírou!

*Zelí na našem
i cizokrajném stole

*Kupujeme kuchyňské
nádobí

*Fenomén zvaný
Večerníček


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich čtenářů
Pečené kuře s novou chutí
(Anna Polášková, Vsetín)

1 kuře, mletý pepř Dle gusta, sůl, 1 smetana Ranko, 1 vejce, 2 jablka, 50 g mletých ořechů, 100 g eidamského sýra Ranko, 2 lžíce másla, 1 lžíce jemného bramborového škrobu Varoma, 2 stroužky česneku

pečené kuře

Jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme k nim na kousky nakrájený eidamský sýr, mleté ořechy, smetanu, vejce, bramborový škrob, rozetřený česnek a pepř. Kuře očistíme, rozporcujeme, opepříme a osolíme. Na másle jej opečeme po obou stranách a poté potřeme připravenou směsí. Přikryjeme pekáček a dáme péci do trouby. Po půl hodině odkryjeme a dozlatova dopečeme. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Dle Gusta pepř

Hlávkové zelí na rajčatech
(Jarka Bernatíková, Havířov)

1 střední hlávka zelí, 1 menší cibule, kousek ztuženého tuku na smažení a fritování Varoma, hladká mouka, 5 rajčat, sůl, celý kmín Dle gusta, citrónová šťáva, troška cukru

hlávkové zelí na rajčatech

Na ztuženém tuku zpěníme cibulku, přidáme nakrájené zelí, osolíme a okmínujeme. Do poloměkkého zelí dáme na čtvrtky nakrájená rajčata a zelí dodusíme. Zaprášíme moukou a dochutíme podle libosti cukrem a citrónovou šťávou.

Podáváme s bramborovou kaší:

  1. buď hotová bramborová kaše s mlékem Varoma připravená podle návodu
    nebo
  2. rozmixujeme či ušťoucháme 1 kg čerstvě vařených oloupaných brambor s horkým mlékem, máslem a solí.

Dle Gusta kmín

Toasty se žampiony
(Jarka Bernatíková, Havířov)

150 g žampionů, 100 g másla, 3 žloutky, 1 dl smetany Ranko, 100 g eidamského sýra Ranko, 250 g veky, sůl, kari koření Dle gusta, zelená petrželka na ozdobení

toasty se žampiony

Žampióny nakrájíme a podusíme na části másla. Přidáme žloutky se smetanou, okořeníme, osolíme a mícháme tak dlouho, až se vejce srazí. Veku mezitím nakrájíme na plátky, opečeme nasucho a ještě teplé plátky potíráme připravenou žampiónovou směsí. Přikryjeme plátkem sýru, pokropíme druhou částí másla a zapečeme v troubě. Toasty podáváme horké a zdobíme nakrájenou petrželkou.

Dle Gusta kari

Kakaové řezy
(Anna Polášková, Vsetín)

100 g másla, 200 g cukru, 2 vejce, citrónová kůra, 150 g lískových ořechů Dle gusta, 2 lžičky kakaa, 1 l vlažného mléka Ranko, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva Varoma

kakaové řezy

Máslo, cukr, vejce a citrónovou kůru utřeme do pěny. Lískové oříšky umeleme nebo rozmixujeme. Za stálého míchání do pěny přidáme mleté oříšky, kakao, vlažné mléko a nakonec polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na plech a upečeme v troubě dozlatova. Ozdobíme rozehřátou polevou:

  1. buď hotová cukrářská poleva Varoma tmavá
    nebo
  2. spojíme 250 g cukru, šťávu z poloviny citrónu, trochu Tuzemáku Varoma a 2 lžíce vařící vody.

Dle Gusta lísková jádra


© 2001 – 2007 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 4/2007

 Starší vydání
Zákaznický magazín 3/2007
3/2007

Zákaznický magazín 2/2007
2/2007