Do Café Sperl se chodí na skvělý domácí štrúdl. V případě, že se tam nedostanete, můžete si jej udělat doma. Těsto: 280 g hladké mouky, 100 ml teplé vody, 2 lžíce oleje, 1 lžičku citrónové šťávy, 1 vejce, špetku soli a100g rozpuštěného másla. Náplň: 10 jablek, 4 lžíce strouhanky, 3 lžíce cukru, 1 lžičku skořice, rozinky či sekané ořechy.
V míse smíchejte mouku, vejce, vodu, olej, sůl a citrónovou šťávu. Připravte měkké, hladké a nelepivé těsto. Pak utvořte bochánek a dejte ho pod nahřátý hrnec. Mezitím oloupejte jablka, zbavte jádřinců a pokrájejte. Odpočaté těsto rozválejte na co nejtenčí obdélníček a poté opatrně vytahujte do všech směrů. Plát potřete rozpuštěným máslem, posypte strouhankou a rozprostřete na něj polovinu jablek. Lehce poprašte cukrem i skořicí a přidejte rozinky a ořechy. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi jednu hodinu. Štrúdl se podává nejlépe teplý a ve Vídni se navíc zdobí ušlehanou šlehačkou.