Zákaznický magazín COOP
 Číslo 4/2007
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Privátním značkám
COOP kralují čeští
výrobci

*Nebojme se podzimu!
*Hrníčkový smažák
*Odhaľte živly vo vašom
živote

*Plněné papriky
s tuňákem a sýrem
Akawi

*Café Hawelka
*Café Sperl zve
na vídeňský štrúdl

*"Pocit jedinečnosti je
opakovatelný," říká Jan
Hřebejk

*Novinky v našich
obchodech

*Recepty našich čtenářů
*Tekuté potěšení ...ovšem
pokud je užíváno s mírou!

*Zelí na našem
i cizokrajném stole

*Kupujeme kuchyňské
nádobí

*Fenomén zvaný
Večerníček


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Café Sperl zve na vídeňský štrúdl
Pokud jste se už stačili seznámit s nejslavnějšími kavárnami v centru Vídně, tak věřte, že i v okolních čtvrtích lze najít několik pozoruhodných lokálů. Doporučujeme vám jednu z nejkrásnějších kaváren – Café Sperl, ležící blízko známé obchodní třídy Mariahilfer Strasse.

vídeňský štrúdl

Do Café Sperl se chodí na skvělý domácí štrúdl. V případě, že se tam nedostanete, můžete si jej udělat doma. Těsto: 280 g hladké mouky, 100 ml teplé vody, 2 lžíce oleje, 1 lžičku citrónové šťávy, 1 vejce, špetku soli a100g rozpuštěného másla. Náplň: 10 jablek, 4 lžíce strouhanky, 3 lžíce cukru, 1 lžičku skořice, rozinky či sekané ořechy.

V míse smíchejte mouku, vejce, vodu, olej, sůl a citrónovou šťávu. Připravte měkké, hladké a nelepivé těsto. Pak utvořte bochánek a dejte ho pod nahřátý hrnec. Mezitím oloupejte jablka, zbavte jádřinců a pokrájejte. Odpočaté těsto rozválejte na co nejtenčí obdélníček a poté opatrně vytahujte do všech směrů. Plát potřete rozpuštěným máslem, posypte strouhankou a rozprostřete na něj polovinu jablek. Lehce poprašte cukrem i skořicí a přidejte rozinky a ořechy. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi jednu hodinu. Štrúdl se podává nejlépe teplý a ve Vídni se navíc zdobí ušlehanou šlehačkou.

Petr Vlček

© 2001 – 2007 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 4/2007

 Starší vydání
Zákaznický magazín 3/2007
3/2007

Zákaznický magazín 2/2007
2/2007