Zákaznický magazín COOP
 Číslo 5/2007
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*COOP biovýrobky aneb
produkty zrozené bez
chemie

*Proč kupovat
biopotraviny?

*Veselte se, radujte se,
budou Vánoce!

*Vánoční zvyky a obyčeje
*Maková roláda
*Medový perník s ořechy
*Recepty našich čtenářů
*Novinky v našich
obchodech

*Hledáme Tvář Tuty
Tempo – Tip 2007

*Když se řekne trdlo
*Útokem vpřed!
*Vítáme nového člena
řetězce Tip

*"Lidi se chtějí smát,
tragédie je nezajímají,"
říká Václav Vydra

*Antibiotiká z prírody
*Pozdravy od Poseidona
*"Hrnečku, vař"

*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Maková roláda
1 maková náplň Varoma – sypká směs, 4 vejce, 1 citrón, 75 g polohrubé mouky, 75 g solamylu, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva Varoma, 80 g cukru

Na posypání: moučkový cukr a lístky čerstvé máty

maková roláda

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a nastrouháme kůru z citrónu. Mouku poté smícháme se solamylem a práškem do pečiva. Bílky a cukr vyšleháme dotuha, zašleháme žloutky a přidáme nastrouhanou kůru a mouku. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 12 minut. Piškot ihned vyklopíme na navlhčenou utěrku, srolujeme a necháme vychladnout.

Varoma Maková náplň Varoma Kypřicí prášek

Podle návodu si připravíme makovou náplň a hotovou ji rozetřeme na piškot. Piškot srolujeme a přikrytý necháme 2 hodiny na chladném místě. Nakonec roládu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme. Na ozdobu přidáme lístky čerstvé máty a ozdobíme celým ořechem.


© 2001 – 2007 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 5/2007

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2007
4/2007

Zákaznický magazín 3/2007
3/2007