Zákaznický magazín COOP
 Číslo 5/2007
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*COOP biovýrobky aneb
produkty zrozené bez
chemie

*Proč kupovat
biopotraviny?

*Veselte se, radujte se,
budou Vánoce!

*Vánoční zvyky a obyčeje
*Maková roláda
*Medový perník s ořechy
*Recepty našich čtenářů
*Novinky v našich
obchodech

*Hledáme Tvář Tuty
Tempo – Tip 2007

*Když se řekne trdlo
*Útokem vpřed!
*Vítáme nového člena
řetězce Tip

*"Lidi se chtějí smát,
tragédie je nezajímají,"
říká Václav Vydra

*Antibiotiká z prírody
*Pozdravy od Poseidona
*"Hrnečku, vař"

*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Recepty našich čtenářů
Vánoční punč
(Libuše Štěpánová, Pačejov)

1/2 litru silného černého čaje Nový den, 100 g rozinek Dle gusta, 50 g sušených brusinek (můžeme nahradit i jiným sušeným ovocem podle vlastní chuti – výborné jsou např. švestky Dle gusta nebo meruňky Dle gusta), 30 ml Tuzemáku Marshall nebo Griotte likéru Marshall, 1 litr červeného vína (Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré nebo Svatovavřinecké z řady Arie), 1 citron nakrájený na plátky, 4 svitky skořice Dle gusta, cukr podle chuti

vánoční punč

Sušené ovoce nasypeme do misky, zalijeme Tuzemákem nebo griotkou a necháme máčet nejméně dvě hodiny (klidně ale i několik dní). Čaj, víno, plátky citronu a svitky skořice přivedeme k varu. Do nahřátých sklenic pak rozdělíme sušené ovoce nasáté alkoholem, zalijeme připraveným punčem a podle chuti osladíme.

čaje Nový den

Saya (tradiční horký vulkánský nápoj)
(Eva Půtová, Plzeň)

1–2 sáčky zeleného čaje Nový den, 2 sáčky mátového čaje Nový den, 1 lžička mleté kávy Nový den, 10 ks hřebíčku Dle gusta, 10 ks fenyklu, 10 kuliček nového koření Dle gusta, 1 muškátový oříšek Dle gusta, špetka mletého muškátového květu, celá skořice Dle gusta, špetka mletého černého pepře Dle gusta

saya

Tento tradiční horký vulkánský nápoj je charakteristický svou pronikavou vůní a překvapivě výraznou chutí, která je velmi osvěžující. Všechny suroviny vhodíme do litru vroucí vody a necháme povařit zhruba minut. Hotový nápoj scedíme a podáváme horký v předem vyhřátých šálcích. Tyto šálky by neměly být příliš velké. Pronikavá chuť sayi může někomu být zprvu nepříjemná, pokud ale nápoj pijeme v malých doušcích a je dostatečně horký, bude opravdu chutný.

čaje a káva Nový den

Ledové frapé
(Hana Mašková, Plzeň)

0,5 l polotučného mléka Ranko, 4 lžičky rozpustné kávy Nový den, 4 lžičky cukru krupice, 2 lžíce zahuštěného neslazeného mléka Ranko, led

frape

Nejdříve si dáme do lednice chladit dvě větší sklenice. Do mixéru poté nalijeme mléko, přidáme rozpustnou kávu, cukr a zahuštěné mléko a společně vše rozmixujeme. Sklenice vytáhneme z ledničky a do poloviny naplníme rozdrceným ledem. Přelijeme našlehanou směsí ledového frapé, posypeme kávou a podáváme.

instantní káva Nový den

Čokoládový drink
(Marie Steinbachová, Krchleby)

300 ml polotučného mléka Ranko, 1 sáček horké čokolády Nový den, 1 sáček cappuccina Nový den, 1 vanilínový cukr Varoma, 4 čtverečky mléčné čokolády, 2 kopečky vanilkové zmrzliny, ušlehaná šlehačka, čokoládové hoblinky, + můžeme přidat 4 lžíce (bílého) rumu

čokoládový drink

Do mixéru dáme mléko, vanilínový cukr, obsah sáčku horké čokolády a cappuccina a nakonec čokoládu. Všechno mixujeme asi 1 minutu. Do každého poháru vložíme jeden kopeček zmrzliny, pak přilijeme ušlehanou směs a až po okraj naplníme šlehačkou. Nakonec nápoj ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

čokoláda a cappuccino Nový den


© 2001 – 2007 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 5/2007

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2007
4/2007

Zákaznický magazín 3/2007
3/2007