Zákaznický magazín COOP
 Číslo 3/2008
*Vybráno z obsahu...
*Editorial
*Každá rada drahá
*Sudičky nadělily dobře
*Oříšky nejen pro popelku
*Restaurant hotelu Zvíkov:
Spojte historii
s gastronomií

*Lahodná cesta ke zdraví
*Kaleidoskop zajímavostí
a aktualit

*Den s... Mariannou,
12letou dcerou pěstitele
"férového" kakaa

*Recepty našich čtenářů
*Proč se tak jmenují?
Krasoňov

*Vídeňský řízek jedině
od Figlmüllera

*Půvab klenutí nad
říčními proudy

*Slovenský koutek
*Proč chléb už není to,
co býval


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Restaurant hotelu Zvíkov:
 Spojte historii s gastronomií
Prázdniny vypukly a vy stále přemýšlíte, kam svá drahá dítka vyvézt na výlet? Máme pro vás jedinečný tip ležící na břehu Orlické přehrady v těsné blízkosti krásného hradu Zvíkov. Po historické a přírodní obhlídce člověku vyhládne, a tak se námi nechte unést do Zvíkovského Podhradí a restaurace tříhvězdičkového hotelu Zvíkov.

Hotel Zvíkov exteriér

Světová kuchyně uprostřed malého lesoparku
Restaurant hotelu Zvíkov je umístěný v krásně upravené hotelové zahradě s malou terasou, amfiteátrem a krytým bazénem. Interiér restaurace byl překvapivě útulný a dozdobený hlavně prosklenou stěnou s částečným výhledem na přehradu Orlík. Pro rodiny s dětmi bude milým překvapením, že se vám k dispozici nabízí nejenom dětská sedačka, ale také spousta hraček v čele s houpacím koníkem. Jak jsem zanedlouho zjistila, do restaurace nemají zakázaný vstup ani čtyřnozí miláčci – tedy pokud si s sebou nepřivedete zrovna rotvajlera.

Hotel Zvíkov interiér

Bohatý výběr
Obsloužit mě přišla velice milá servírka, která měla pochopení pro mé zdlouhavé zkoumání jídelního lístku. Výběr byl opravdu velký a uspokojil by i nejnáročnějšího hosta. Pro milovníky masa jsou připraveny nejen klasické steaky a řízečky, ale i speciality šéfkuchaře jako pikantní marinovaná vepřová panenka dorůžova pečená s mozaikou zeleniny na směsi grilovaných lilků, kapie a cukety. Vegetariánům nabídněme smaženou směs zeleniny v tempera těstíčku doplněnou sójovou omáčkou.

Hotel Zvíkov interiér

Oslava chuťových buněk
Po přeříkání dětského rozpočítadla jsem zvolila vepřovou panenku s brusinkami a nivou a jako přílohu opečený brambor. Moje kolegyně se řídila pravidlem, že dobrá restaurace se pozná podle upravených ryb a objednala si proto lososa s bylinkami a zeleninový salát.

pokrmy Hotelu Zvíkov

Ještě než jsme stačily vypít objednanou vodu, jídlo bylo na stole. Maso na mém talíři bylo sice trochu tuhé, ale kombinace chutí naprosto bezkonkurenční. Porce akorát tak na zahnání většího hladu. Kolegyně s lososem bohužel jako by držela dietu – porce masa chudá, leč opět chuťově výtečná. Velká pochvala patří i salátu. Nečekejte žádnou povadlou zeleninu nebo polozelená rajčata. Místní kuchař je opravdu člověk na svém místě.

pokrmy Hotelu Zvíkov

Sladká tečka
Ačkoliv jsem se najedla do polosyta, stále mi žaludek hlásil chuť na pořádný desert. Do oka mi padly lívanečky s borůvkami a smetanou a ukázalo se, že to byla opravdu dobrá volba. Espresso s mlékem mě probralo tak, že jsem se rozhodla vyrazit na procházku kolem Orlíku směrem k hradu.

pokrmy Hotelu Zvíkov

Účet prosím
Pokud jste zvědaví, na kolik mě obědové posezení vyšlo, zklamu vás. Ceny byly srovnatelné s restauracemi nižší kategorie, takže jsem nemusela sahat hluboko do kapsy. Inu na břehu Orlíku dobře se hoduje...

pokrmy Hotelu Zvíkov

Něco o historii Zvíkova
Zvíkov patří k nejvýznamnějším raně gotickým královským hradům v Čechách. Tyčí se na skalnatém ostrohu nad přehradou Orlík nad soutokem Otavy a Vltavy a od svého počátku je spojen s královským rodem Přemyslovců. Největší slávu však hrad zažil za vlády Karla IV., který nechal hrad zrekonstruovat a sám na něm často pobýval. Z této doby zůstává také zpráva, že zde byly uloženy korunovační klenoty až do dostavby Karlštejna. Za dobu své existence prošel Zvíkov rukama několika panovnických rodů, které se podepsaly na jeho současné podobě. Z neobvyklých interiérů jmenujeme například překrásně malovanou Erbovní síň, Taneční sál s rohovým krbem či hradní kapli.

Lucie Dreiseitlová

Celkové hodnocení:
Interiér: 4* Jídlo: 4,5*
Cena: 5* Obsluha: 5*
Celkový dojem: 4,5*

okolí Hotelu Zvíkov

Víte, že hotel Zvíkov...
...je největším ubytovacím a stravovacím zařízením na břehu Orlického jezera?
...získal 7. místo v anketě "Nejoblíbenější hotel ČR" v roce 2001?
...k romě ubytování a stravování nabízí pořádání konferencí, seminářů, školení, rodinných a firemních oslav, gardenparty či barbecue?

© 2001 – 2008 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 3/2008

 Starší vydání
Zákaznický magazín 2/2008
2/2008

Zákaznický magazín 1/2008
1/2008