Zmrzlinová stonožka
200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce cukru, po 2 kopečcích jahodového, vanilkového a čokoládového mraženého dortu On-Ice, čokoládové lentilky
Smetanu s cukrem ušleháme do tuhé pěny. Kopečky pestrobarevné zmrzliny uspořádáme ve tvaru hada na mísu. šlehačkou mezitím naplníme cukrářský sáček a nastříkáme ji po obvodu hada a stejně tak i mezi jednotlivé kopečky zmrzliny. Čokoládové lentilky naklademe na šlehačku jako nožičky. První kopeček nakonec ozdobíme čokoládovými lentilkami (vytvoříme tak stonožce oči) a puntíkem šlehačky (z ní vznikne nos stonožky). Před podáváním dáme stonožku na 30 minut do mrazničky.
Jahodový zmrzlinový koktejl
200 g jahod, 2 dl mléka, 1 kelímek bílého jogurtu Ranko, 3 lžičky zakysané smetany Ranko, 200 g zmrzlinové rolády Sweet roll vanilka-jahoda, cukr podle chuti, máta, popř. led, 1 dl vody, šlehačka
Větší jahody zbavíme stopek a lístků a omyjeme je. Tu nejhezčí jahodu si necháme stranou na ozdobu. Zmrzlinovou roládu, jogurt, zakysanou smetanu a jahody vložíme do mixéru. Přilijeme mléko a vše důkladně rozmixujeme. Podle chuti dosladíme. Nalijeme do vysokých skleniček a jejich okraj ozdobíme jahodou a snítkem máty.
Poznámka: Pokud máme mixer, který umožňuje drcení ledu, začneme s jeho nadrcením. Dále už postupujeme podle předešlého návodu.
Zmrzlinové palačinky s hruškami
2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce celozrnné mouky (např. špaldové), 1/4 l mléka Ranko, olej na smažení, špetka soli, mražený dort s karamelovou příchutí On-Ice.
Hruškové pyré: 3 hrušky, 1 vanilkový cukr a 1 lžíce medu
Do mléka s rozmíchanými žloutky přisypeme obě mouky, osolíme, rozmícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků. V rozpáleném oleji opečeme palačinky zlehka po obou stranách. mezitím si připravíme hruškové pyré: jádřinců zbavené hrušky nahrubo nastrouháme, mírně podlijeme a vaříme asi 5 minut. Ochutíme medem a vanilkovým cukrem. Palačinky rozložíme na talíř, na polovinu dáme několik lžic mraženého dortu a přelijeme teplým hruškovým pyré. Přeložíme a ihned podáváme.
Ledová káva se zmrzlinou
4 lžičky instantní kávy, ledové kostky, podle chuti cukr, 200 ml mraženého krému prolévaného čokoládou Emotion, šlehačka, kousek čokolády a skořice
Do šejkru (nebo malé zavařovací sklenice) dáme instantní kávu, kostky ledu a cukr. Zalijeme vodou. Všechny suroviny dobře protřepeme – třepeme tak dlouho, až nám vznikne hustá pěna. Do vysoké sklenice vložíme kopeček mraženého krému Emotion a přelijeme vzniklou pěnou. Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou nebo skořicí.
Poznámka: místo šejkru nebo sklenice můžeme na začátku použít také mixér, ve kterém všechny ingredience rozmixujeme.