
Jediným oceněným českým výrobcem se v letošním roce stala Biopekárna Zemanka, která používá nejen vejce, ale i ostatní suroviny pouze z ekologického zemědělství. Majitelé biopekárny Jan a Hana Zemanovi uvedli: "Všechny naše aktivity vedou k podpoře přirozeného chovu zvířat, protože máme rádi zvířata a protože jsme přesvědčeni, že žít, podnikat i jíst se dá i tak, aby to nebylo na úkor někoho jiného."
Slepice chované v zemědělském výrobním sektoru v ČR jsou z 97% chovány v klecích, přibližně 2,7% volně v halách, pouze pár tisíc ve dvou ekologických farmách. V EU to jsou pak tři čtvrtiny slepic, které stráví celý svůj život (tedy dlouhých 14 až 16 měsíců) zavřené uvnitř hal v klecích.
Překvapte svou rodinu grilovanými pochoutkami v japonském stylu teppanyaki!
Šťavnaté grilované pochoutky totiž můžete připravovat přímo na jídelním stole před vašim i hosty. Jídla připravovaná na japonském stolním griluteppanyaki mají charakteristickou chuť a vůni čerstvě grilovaného masai zeleniny, jsou mimořádně šťavnatá a patří vždy k oblíbeným pochoutkám. Teppanyaki má nepřilnavý povrch, snadno se udržuje a je ideální pro zdravé nízkotučné vaření.
Lahodně a rychle
Všichni známe ty dny, kdy pro samou práci a běhání nemáme čas se vařit s obědem či večeří nebo naopak chceme strávit v klidu dny své dovolené bez zbytečného zdržování se v kuchyni. Právě pro takové dny jsou jsou jako stvořené instantní těstoviny s omáčkou od společnosti Keit, v. o. s. – za pouhé 4 minuty si je můžete vychutnat ve čtyřech atraktivních omáčkových variantách – kari, žampionová, arabská a neapolská.
Soutěž Bio Coop
Právě vychází nový časopis Průvodce a rádce BIO COOP, ve kterém kromě zajímavého čtení o biopotravinách naleznete i soutěž o dvacet zajímavých cen. Časopis obdržíte zdarma za nákup tří biovýrobků ve vybraných prodejnách COOP.
Festival kávy
Ve dnech 11. až 13. září 2008 proběhne na výstavišti v Praze, Letňanech 4. ročník veletrhu Gastro & Hotelset 2008 – veletrhu gastronomického zařízení, potravin a nápojů a vybavení pro hotely a restaurace. V rámci jeho doprovodného programu se zde uskuteční "Festival kávy", jenž svou tematikou určitě naláká všechny, kteří by se rádi dozvěděli více o tomto nejoblíbenějším nápoji na světě.
V průběhu celého veletrhu bude rovněž probíhat prestižní soutěž Mistr Kávy, kde lze zhlédnout a porovnávat umění baristů, dokonalých znalců a odborníků na přípravu kávy.