Zákaznický magazín COOP
 Číslo 3/2008
*Vybráno z obsahu...
*Editorial
*Každá rada drahá
*Sudičky nadělily dobře
*Oříšky nejen pro popelku
*Restaurant hotelu Zvíkov:
Spojte historii
s gastronomií

*Lahodná cesta ke zdraví
*Kaleidoskop zajímavostí
a aktualit

*Den s... Mariannou,
12letou dcerou pěstitele
"férového" kakaa

*Recepty našich čtenářů
*Proč se tak jmenují?
Krasoňov

*Vídeňský řízek jedině
od Figlmüllera

*Půvab klenutí nad
říčními proudy

*Slovenský koutek
*Proč chléb už není to,
co býval


*Základní informace

 Archivy
*Zákaznický magazín
*Magazínek COOP

 Kaleidoskop zajímavostí a aktualit
Ocenění Good Egg
Good Egg Award Cenu Good Egg uděluje britská organizace CIWF firmám, které používají vejce z volných chovů nebo z chovů na podestýlce místo vajec snesených slepicemi v klecových systémech.

kuře a vejce

Jediným oceněným českým výrobcem se v letošním roce stala Biopekárna Zemanka, která používá nejen vejce, ale i ostatní suroviny pouze z ekologického zemědělství. Majitelé biopekárny Jan a Hana Zemanovi uvedli: "Všechny naše aktivity vedou k podpoře přirozeného chovu zvířat, protože máme rádi zvířata a protože jsme přesvědčeni, že žít, podnikat i jíst se dá i tak, aby to nebylo na úkor někoho jiného."

Slepice chované v zemědělském výrobním sektoru v ČR jsou z 97% chovány v klecích, přibližně 2,7% volně v halách, pouze pár tisíc ve dvou ekologických farmách. V EU to jsou pak tři čtvrtiny slepic, které stráví celý svůj život (tedy dlouhých 14 až 16 měsíců) zavřené uvnitř hal v klecích.

Překvapte svou rodinu grilovanými pochoutkami v japonském stylu teppanyaki!
Šťavnaté grilované pochoutky totiž můžete připravovat přímo na jídelním stole před vašim i hosty. Jídla připravovaná na japonském stolním griluteppanyaki mají charakteristickou chuť a vůni čerstvě grilovaného masai zeleniny, jsou mimořádně šťavnatá a patří vždy k oblíbeným pochoutkám. Teppanyaki má nepřilnavý povrch, snadno se udržuje a je ideální pro zdravé nízkotučné vaření.

pánev teppanyaki

Lahodně a rychle
Všichni známe ty dny, kdy pro samou práci a běhání nemáme čas se vařit s obědem či večeří nebo naopak chceme strávit v klidu dny své dovolené bez zbytečného zdržování se v kuchyni. Právě pro takové dny jsou jsou jako stvořené instantní těstoviny s omáčkou od společnosti Keit, v. o. s. – za pouhé 4 minuty si je můžete vychutnat ve čtyřech atraktivních omáčkových variantách – kari, žampionová, arabská a neapolská.

instantní těstoviny

Soutěž Bio Coop
Právě vychází nový časopis Průvodce a rádce BIO COOP, ve kterém kromě zajímavého čtení o biopotravinách naleznete i soutěž o dvacet zajímavých cen. Časopis obdržíte zdarma za nákup tří biovýrobků ve vybraných prodejnách COOP.

Průvodce a rádce BioCOOP

Festival kávy
Ve dnech 11. až 13. září 2008 proběhne na výstavišti v Praze, Letňanech 4. ročník veletrhu Gastro & Hotelset 2008 – veletrhu gastronomického zařízení, potravin a nápojů a vybavení pro hotely a restaurace. V rámci jeho doprovodného programu se zde uskuteční "Festival kávy", jenž svou tematikou určitě naláká všechny, kteří by se rádi dozvěděli více o tomto nejoblíbenějším nápoji na světě. V průběhu celého veletrhu bude rovněž probíhat prestižní soutěž Mistr Kávy, kde lze zhlédnout a porovnávat umění baristů, dokonalých znalců a odborníků na přípravu kávy.

káva
 


© 2001 – 2008 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s. r. o.

Zákaznický magazín 3/2008

 Starší vydání
Zákaznický magazín 2/2008
2/2008

Zákaznický magazín 1/2008
1/2008