Vážení čtenáři!
Vítejte na stránce věnované vašim receptům. Všem autorům zveřejněných receptů posíláme drobnou odměnu. Pokud se i vy chcete pochlubit vaším oblíbeným chutným pokrmem, pošlete nám recept a fotografii vámi připraveného pokrmu.
Příspěvky zasílejte na adresu redakce@coop.cz nebo COOP Centrum – redakce, Na Poříčí 30, 110 00 Praha 1.
Vybrané příspěvky zveřejníme v dalších číslech magazínu a autory odměníme.

Vylosovaní zasilatelé příspěvku do ankety v Zákaznickém magazínu č. 4/2005 v rubrice "Recepty našich čtenářů", kteří obdrží Dárkový kupón v hodnotě 500 Kč na nákup kosmetiky a drogerie se značkou COOP Quality standard:
Jitka Široká – Třemošná,
Milena Brandejsová – Rychnov n. K.,
Lumír Lain – Vinařice,
Vlasta Ctiborová – Hradišťko,
Radka Šedivá – Benešov,
Ludmila Mátlová – Dačice,
Anna Pivoňková – Postřekov,
Pavel Houska – Dobříš,
Petra Najbrtová – Bobnice,
manželé Kyzivátovi – Dolní Bousov.
Cenu za nejlepší recept (sadu příborů) obdrží autorka Sváteční kotlety Olga Valentová z Borotína.
Králičí stehno na černém pivě
4 králičí stehna, 2 cibule, 150 g kořenové zeleniny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce mouky, 70 g mouky, 70 g chleba, 3 dl černého piva, sůl, celý pepř, bobkový list
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dozlatova. Přidáme stehna, sůl a koření, zalijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, zeleninu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou a znovu zasmahneme. Přidáme nastrouhaný chleba, zalijeme vývarem a pivem. Povaříme, dochutíme a přecedíme na maso. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, noky nebo těstoviny.
Zdeňka Lincová
Krůtí bašta
400 g krůtího masa, 4 jablka, 1 vařený celer, 4 lžíce sterilizovaného hrášku, 2 lžíce dýňového kompotu, 100 g kysané smetany, citronová šťáva, 1 dl bílého vína, pepř, sůl
Zbytky krůtího masa a uvařený celer nakrájíme na nudličky, přidáme kostičky oloupaných jablek a dýňový kompot. Směs zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Zakapeme bílým vínem a necháme v chladu odpočinout. Nakonec dáme kysanou smetanu. Tento předkrm podáváme s plátky bílé veky.
Jarka Bernatíková
Špenátové plněné placky
1 zmrazený špenát, cibule, česnek, sůl, pepř, 1 vejce, mouka, mléko, kečup, tvrdý sýr
Rozmrazíme špenát a přidáme do něj ostatní ingredience tak, aby vznikla konzistence těsta jako na bramboráky. Pečeme větší placky z obou stran. Po upečení je na jedné straně namažeme kečupem, posypeme sýrem a zabalíme. Podáváme teplé nebo studené.
Emilie Holmanová
Kuře žiguli
1 kuře, 200 g strouhaného sýra, 1 lžička drceného rozmarýnu, máslo, 1 lžíce křenu
Kuře rozpůlíme a obalíme v nastrouhaném sýru. Pak posypeme drceným rozmarýnem a na každou půlku položíme 3 plátky másla. Podlijeme vodou a pečeme v rozpálené troubě. Když je kuře upečené, zamícháme do šťávy křen a krátce necháme projít varem. Kuře nesolíme, je slané akorát.
Jarka Berková
|