Vážení čtenáři!
Vítejte na stránce věnované vašim receptům. Autorům zveřejněných receptů posíláme drobnou odměnu. Pokud se i vy chcete pochlubit vaším oblíbeným chutným pokrmem, pošlete nám recept a fotografii vámi připraveného pokrmu.
Příspěvky zasílejte na adresu redakce@coop.cz nebo COOP Centrum – redakce, Na Poříčí 30, 110 00 Praha 1.
Vybrané příspěvky zveřejníme v dalších číslech magazínu a autory odměníme.

Vylosovaní zasilatelé příspěvku do ankety v Zákaznickém magazínu č. 4/2005 v rubrice "Recepty našich čtenářů", kteří obdrží Dárkový kupón v hodnotě 500 Kč na nákup kosmetiky a drogerie se značkou COOP Quality standard:
Jitka Široká – Třemošná,
Milena Brandejsová – Rychnov nad Kněžnou,
Lumír Lain – Vinařice,
Vlasta Ctiborová – Hradišťko,
Radka Šedivá – Benešov,
Ludmila Mátlová – Dačice,
Anna Pivoňková – Postřekov,
Pavel Houska – Dobříš,
Petra Najbrtová – Bobnice,
manželé Kyzivátovi – Dolní Bousov.
Cenu za nejlepší recept (sadu příborů) obdrží autorka Sváteční kotlety Olga Valentová z Borotína.
Paprikový salát s tlačenkou
400 g křehkých paprik, 1 sterilovaná okurka, 200 g světlé tlačenky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hořčice, ocet, worcester, pepř, sůl
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zpěníme na oleji, přidáme rajčatový protlak, osmažíme jej, zalijeme 3 lžícemi vody a krátce povaříme. Očištěné papriky a okurku nakrájíme na nudličky, tlačenku na hrubší nudličky, přidáme upravený rajčatový protlak a vše lehce promícháme. Salát necháme proležet.
Jarka Bernatíková
Kuřecí salát s pomerančem
500 g vykostěného dušeného nebo vařeného kuřecího masa, 2 jablka, 1 pomeranč, 1/2 vařeného celeru. Omáčka: 1 kelímek bílého jogurtu, cibule, kari koření, citrónová šťáva, worcesterová omáčka, 2 lžíce oleje
Oloupaný pomeranč, jablka, celer a kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky. Promícháme a zalijeme omáčkou. Opět promícháme a dochutíme.
Omáčka: Nastrouhanou menší cibuli smícháme se všemi přísadami. Dobře promícháme.
Jarka Bernatíková
Salát s ementálem
2 hlavičky salátu, 100 g ementálu, 1 jablko, 2 lžíce smetany, l lžička bílého vína, lžička oleje nejlépe olivového, šťáva z 1 citrónu, lžička hořčice, trochu cukru a soli, voda, lžíce nadrobno nasekané petrželové natě
Hlávkový salát rozebereme na listy,umyjeme a nakrájíme na nudle. Vložíme do mísy. Přidáme na kostky nakrájený ementál a na hrubo nastrouhané jablko, oloupané a zbavené jádřince. Vše zalijeme zálivkou, kterou si připravíme smícháním smetany, vína, oleje, šťávy z citronu, hořčice, trochy cukru a soli, podle potřeby přidáme vodu. Zlehka promícháme a necháme stát asi půl hodiny. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.
Emilie Holmanová
Salát z brokolice
500 g brokolice, 1 zakysaná smetana, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, olivový olej, 1/4 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky kari
Uvařenou brokolici nasekáme na větší kousky. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, pak přidáme česnek. Všechny ostatní suroviny promícháme s brokolicí, přidáme vychladlou osmahnutou cibuli a česnek. Podáváme po vychlazení s pečivem.
Stáňa Vaníčková
|