www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 2/2006
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*Osvěžující letní koktejl
*Jednota získala ocenění
Skokan roku

*Vídeňské sladkosti
*Mozartovy knedlíčky
*Sachrův dort
*Waldviertel
*Lunární kalendář na
červen

*Snadná cesta
k hladce oholené tváři

*Lunární kalendář na
červenec

*Letní saláty našich
čtenářů

*Lunární kalendář na
srpen

*Připijme si na zdraví
*Nápoje v létě
*Budeme se Prima mít
*Léto na cestách
*S fotoaparátem kolem
světa

*Cestujeme s občanským
průkazem po zemích EU

*Některé užitečné odkazy
*Cestování s malými
dětmi a jeho úskalí

*O cestování se zvířaty
a pár nepříjemnostech

*Říše snů Ivany Reginy
Kupcové–Sádlové

*Nákup s prázdnou
kapsou

*Rady našich čtenářek
*Jiří Macháček:
Jsem pořád v pubertě


*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Sachrův dort
I když receptura dortu Sacher je střeženým tajemstvím, nabízíme vám jeden z klasických receptů rakouských domácností, jenž vám určitě přiblíží chuť slavného originálu.

140 g másla, 160 g cukru, 180 g strouhané čokolády, 8 vajec, 30 g moučkového cukru, 140 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, meruňkový džem, čokoládová poleva.

sachrdort

1. Smícháme máslo s cukrem, přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a vmícháme opatrně žloutky. Přidáme mouku a sníh z bílků, do něhož jsme předtím zašlehali 30 g moučkového cukru.

2. Vzniklou hmotu vlijeme do dortové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.

3. Upečený vychladlý korpus po ploše rozkrojíme a potřeme rozehřátým meruňkovým džemem, jenž necháme trochu vsáknout.

4. Pak obě půlky přiložíme k sobě a polijeme silnější vrstvou čokoládové polevy. Podáváme se šlehanou smetanou.


cara
© 2001 - 2006 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 2/2006

 Starší vydání
Zákaznický magazín 1/2006
1/2006

Zákaznický magazín 4/2005
4/2005