Bramborový salát
(lehká varianta k hlavnímu jídlu)
Pro 4 osoby, příprava 20 minut.
200 g vařených brambor ve slupce, 100 g hrášku Bonduelle, 100 g mrkve, 2 ks cibule šalotka, olej, hořčice, sůl, pepř, ocet
1. Uvařené brambory nakrájíme na plátky.
2. Nakrájenou cibuli na plátky jen velmi krátce orestujeme na oleji. Přidáme hořčici, sůl, pepř a ocet.
3. Zálivku promícháme s bramborem a na závěr přimícháme hrášek a mrkev. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masům.
Tip: Doporučuji použít výrobek sterilovaný hrášek s mrkví.
Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci: 450 kJ (110 kcal), bílkoviny 3 g, tuky 5 g, sacharidy 14 g, cholesterol 0 mg.
Ru-ma-ko-ka
(zeleninový dezert)
Pro 4 osoby, příprava 15 min. + 30 minut na odležení
140 g (konzerva 212 ml) sterilované Gold Zlaté kukuřice Bonduelle, 50 g kokosu, 25 ml Key rumu, 50 g kakaa Granka
Kukuřici scedíme. Část kokosu zakápneme rumem a smícháme s kukuřicí. Necháme 30 minut odležet. Přidáme kakao, promícháme a vytvoříme kuličky, které lehce obalíme v suchém kokosu.
Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci: 840 kJ (200 kcal), bílkoviny 3 g, tuky 10 g, sacharidy 21 g, cholesterol 0 mg.
Variace na zeleninové téma
Pro 4 osoby, příprava 20 min.
200 g zmrazené brokolice Bonduelle, 200 g zmrazeného květáku Bonduelle, 400 ml zeleninového vývaru, 100 g cibule, 100 g smetany, 30 g másla, sůl, pepř, muškátový oříšek
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Rozdělíme na poloviny. Každou zalijeme zeleninovým vývarem a do první poloviny přidáme květák, do druhé brokolici. Povaříme přibližně 5 minut. Poté rozmixujeme. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Přidáme smetanu a necháme přejít varem. Servírujeme tak, že do misky s květákovou polévkou vlijeme brokolicovou, nebo naopak, a vytvoříme tak dvoubarevnou polévku.
Energetické a nutriční hodnoty na 1 porci: 540 kJ (130 kcal), bílkoviny 5 g, tuky 11 g, sacharidy 8 g, cholesterol 33 mg.
Dvoubarevná květákovo-brokolicová polévka
Pro 4 osoby, příprava 15 min.
150 g salátu raddichio (čekanka červená), 50 g zelené fazolové lusky Bonduelle, 50 g kukuřice Bonduelle, ocet balsamico, sůl, pepř, olivový olej
1. Jednotlivé listy radichia (čekanky) dozdobíme zeleninou a zakápneme zálivkou z olivového oleje, octu, cukru a soli.
2. Podáváme s krutonky.