www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 3/2005
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Zákon o ochraně
spotřebitele

*Bylinkářská poradna
*Kdyby zvířata mluvila...
*Paragrafy hezky zblízka
*Jižní Amerika z paluby
plachetnice

*Roztančená kuchyně
*Historie spotřebních
družstev

*"Nedej zahynouti nám,
ni budoucím"

*Víno budiž pochváleno
*Lunární kalendář na
září

*Až se příští léto zeptá
*Vitamín C
*Lunární kalendář na
říjen

*Královna slaví návrat
*Lunární kalendář na
listopad

*Naďa Konvalinková
*Kukuřice aneb indiánské
zrní

*Hrušky
*Dýně

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Dýně – snižují hladinu tuků v krvi
 a podporují trávení
ÚČINNÉ LÁTKY: Dužina dýní je mimořádně bohatá na vodu a vlákniny, a proto povzbudivě působí na trávení. S pomocí vlákniny se vážou a vylučují toxiny (jedy). Účinné látky tykve působí dobře na trávicí ústrojí – doporučují se při obezitě, onemocnění srdce nebo ledvin, při žlučníkových chorobách či močových kamenech. Ještě větší bohatství látek však poskytují dýňová semena. Jsou totiž doslova nabita přírodními omlazujícími látkami, které regenerují tělesné buňky a starají se o zdravý růst organismu.

dýně

NÁKUP A UCHOVÁNÍ: Dýně se nabízí od srpna do konce října. Dozrát mohou při pokojové teplotě – uskladněné v suchu a chladu vydrží až do jara.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Tykve lze připravit na mnoho způsobů a vytvořit z nich řadu opravdu skvělých a lákavých slaných i sladkých pokrmů. Mladé světlé dýně zpracováváme syrové na saláty, středně zralé dusíme a plníme, starší vyzrálé plody pak zavařujeme jako kompoty, džemy, zavařeniny, popř. je nakládáme jako zelí. Z tykvové dužiny můžeme připravit mnoho různých pokrmů nebo polévek.


cara
© 2001 - 2005 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 3/2005

 Starší vydání
Zákaznický magazín 2/2005
2/2005

Zákaznický magazín 1/2005
1/2005