www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 3/2005
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Zákon o ochraně
spotřebitele

*Bylinkářská poradna
*Kdyby zvířata mluvila...
*Paragrafy hezky zblízka
*Jižní Amerika z paluby
plachetnice

*Roztančená kuchyně
*Historie spotřebních
družstev

*"Nedej zahynouti nám,
ni budoucím"

*Víno budiž pochváleno
*Lunární kalendář na
září

*Až se příští léto zeptá
*Vitamín C
*Lunární kalendář na
říjen

*Královna slaví návrat
*Lunární kalendář na
listopad

*Naďa Konvalinková
*Kukuřice aneb indiánské
zrní

*Hrušky
*Dýně

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Hrušky – odvodňují a odstraňují odpadní
 látky z těla
ÚČINNÉ LÁTKY: Léčebný účinek hrušek spočívá především v jejich vysokém podílu vody, čímž působí na čištění střev, odstraňují zácpu a jiné trávicí obtíže. Obsahují sodík, draslík, měď, zinek, vápník či fosfor a neutralizují a z těla poté vylučují těžké kovy a jedovaté látky, jako je olovo, rtuť nebo kadmium. Hrušky jsou rovněž velice bohaté na kyselinu listovou (ta je důležitá pro růst a krvetvorbu) a vitamín C (pro imunitní systém).

hrušky

NÁKUP: Obezřetně nakupujeme přezrálé, žluté plody, na nichž se začínají objevovat hnědé skvrny. Rychle se kazí a ztrácejí přitom vitamíny.

UCHOVÁNÍ: Po nákupu hrušky dobře omyjeme teplou vodou, abychom se zbavili pesticidů a jiných prostředků proti plísním používaných při pěstování. Plody neskladujeme příliš dlouho a pokud možno je zbytečně tepelně neupravujeme.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Z hrušek můžeme připravit mnoho chutných pokrmů. Jsou ideálním doplňkem sýrů (jako např. primátor, madeland, hermelín nebo niva), nezbytnou součástí ovocných i zeleninových salátů nebo základem proslulých dezertů. Z hrušek můžeme rovněž vylisovat šťávu, tu dát zkvasit na mošt a destilovat na jemnou pálenku-hruškovici.


cara
© 2001 - 2005 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 3/2005

 Starší vydání
Zákaznický magazín 2/2005
2/2005

Zákaznický magazín 1/2005
1/2005