www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 4/2006
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Každá rada drahá
*České výrobky se ve
světě neztratí

*Lunární kalendář na
prosinec

*Horké nápoje pro studené
dny

*Tip pro vás: Mini mufoliny
*Lunární kalendář na
leden

*Bratislava
*Lunární kalendář na
únor

*Slovenská kuchyňa
*Minerální voda Mattoni
*Vánoční pečení s našimi
čtenáři

*Novinky v našich
obchodech

*Dort Silvestr
*Když se řekne: Silvestr
*Český betlém
v proměnách času

*Jak si užít vánoční
svátky

*Oslava Vánoc ve světě
*Říše snů Ivany Reginy
Kupcové–Sádlové

*Snadno a rychle... ale
prosím s rozumem

*Eva a Vašek: Přijměte
nás takové, jací jsme!


*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Vánoční pečení s našimi čtenáři
Vážení čtenáři!
Vítejte na stránce věnované vašim receptům. Autorům zveřejněných receptů posíláme drobnou odměnu – poukázku na nákup výrobků Coop Quality Standard v hodnotě 300 Kč.

logo Varoma

Pokud se i vy chcete pochlubit vaším oblíbeným chutným pokrmem, pošlete nám recept a fotografii vámi připraveného jídla.

Tentokráte vás však chceme požádat, abyste vybrali recept na pokrm, při jehož přípravě jste použili privátní značky Varoma.

Příspěvky zasílejte na adresu redakce@coop.cz nebo COOP Centrum – redakce, Na Poříčí 30, 110 00 Praha 1. Vybrané příspěvky zveřejníme v dalších číslech magazínu a autory odměníme.

Bábovka s banánovým likérem
5 vajec, 125 g polohrubé mouky, 125 g bramborového škrobu VAROMA, 250 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry Varoma, 1/4 l banánového likéru, 1 prášek do pečiva Varoma.

Vyšleháme celá vejce s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáme postupně ostatní přísady a upečeme ve vhodné formě. Místo banánového likéru můžeme použít vaječný koňak či jiný likér – kávový, ořechový, mandlový apod.
Barbora Valentová

bábovka s banánovým likérem

Ořechový cop
0,5 kg polohrubé mouky, 40 g droždí (kostička), 60 g cukru, 3 žloutky, 100 g másla nebo rostlinného tuku na pečení Varoma, lžička citronového koncentrátu Kapito, 250 ml polotučného mléka Ranko, rovná lžička soli.
Nádivka: 200 g strouhaných ořechů, 100 g cukru, kakao, vejce, rum nebo džem na spojení.

ořechový cop

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Poté rozdělíme na 3 díly, vyválíme z nich pláty, potřeme je ořechovou nádivkou a stočíme do pramene. Ze všech 3 pramenů spleteme cop, potřeme jej vejcem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě. Místo ořechů můžeme použít i makovou náplň Varoma.
Anna Polášková

Rumové rohlíčky
240 g hladké mouky, 50 g másla, 50 g moučkového cukru, 5 žloutků, 1 lžíce sladké smetany Ranko, 1/2 odlivky rumu Marshall, 1 vanilínový cukr Varoma, strouhaná citronová kůra, žloutek na potření, krystalový cukr na obalení.

rumové rohlíčky

Máslo s cukrem a žloutky třeme do pěny. Pak přimícháme smetanu, rum, vanilkový cukr, citronovou kůru a hladkou mouku. Vypracujeme těsto, ze kterého modelujeme rohlíčky, potřeme je žloutkem a obalíme v krystalovém cukru. Upečeme v dobře rozehřáté troubě.
Jana Berková

Šlehačkové rohlíčky
3 sklenice hladké mouky, 1 ztužený jedlý tuk Varoma, 1 smetana Ranko ke šlehání, trochu soli
Náplň: rozvaříme jablka na kaši, přidáme rozinky, cukr, skořici, oříšky apod.

šlehačkové rohlíčky

Ze surovin připravíme těsto, které necháme přes noc v chladu odležet. Potom těsto rozdělíme na 8 dílů, každý díl rozválíme na placku o velikosti dezertního talíře, rozkrájíme na 8 stejných výsečí. Každý dílek naplníme nádivkou a stočíme do rohlíčku. Plech před pečením opláchneme studenou vodou, pečeme asi při 220°C. Po upečení obalujeme v cukru.
Miroslav Byrtus


cara
© 2001 - 2006 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 4/2006

 Starší vydání
Zákaznický magazín 2/2006
2/2006

Zákaznický magazín 1/2006
1/2006