Pro marinování se osvědčuje dát všechny ingredience do plastikové krabice s těsným víčkem a protřepáním promíchat. Pak přidat maso a znovu protřepat. Čas od času otevřeme lednici a zatřeseme krabicí. Silný igelitový pytlík poslouží stejně.
2.
Studené maso se připravuje déle. Nechte proto maso nějaký čas před přípravou v pokojové teplotě. Výjimkou je mleté maso. Ryby držte v lednici až do posledního okamžiku.
3.
Ořežte tuk z masa, jinak bude kapat dolů, chytí, bude kouřit a zapáchat. Pokud se to přesto stane, k uhašení mějte připravenu sprejovací láhev s 5 díly vody a 1 dílem octa.
4.
Pro marinování používejte plastikové, skleněné, porcelánové nebo nerezové nádoby, nikdy hliník, nebo obyčejné železo. Marinády jsou obvykle kyselé a nechceme přidávat masu kovovou příchuť.
5.
Na obracení používejte speciální kleště nebo lopatku, nikdy vidlici, dírky, které do masa naděláte, jsou přímo odtokovým kanálkem pro všechnu tu dobrou šťávu uvnitř masa.
6.
Grilovací mřížku před použitím očistěte a naolejujte.
7.
Před vařením mějte vše ostatní, jako talíře a přílohy připraveny, jídlo z barbecue se má podávat ihned po sundání z ohně.
8.
Místo talířů se používají i prkénka z tvrdého dřeva. Talíře a pohárky na pití můžeme zejména při grilování v přírodě použít plastové, ušetříme si čas a námahu při mytí. Nezapomínejme na dostatečnou zásobu papírových ubrousků, zvlášť pojídáme-li grilovanou drůbež rukama.
9.
Nebojte se experimentovat a nelekejte se množství ingrediencí v předpisu.
10.
Nezapomeňte gril po použití vyčistit. Drátěný kartáč je výborná pomůcka na to připálené, to ostatní se zase dobře a s úspěchem odmočí ve vodě.