www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 2/2005
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Zákon o ochraně
spotřebitele

*Bylinkářská poradna
*Vyrobeno v českém ráji
*Cesta na sever
*I sever má co nabídnout
*Historie spotřebních
družstev

*Dobré sémě vždycky
vzejde

*Návrat ke kořenům
*Grilovací recepty
*Grilovací desatero
*Grilovací slovníček
*Jak co grilovat
*Lunární kalendář na
červen

*Letní alergie
*Lunární kalendář na
červenec

*Omáčky studené i teplé
*Lunární kalendář na
srpen

*Zdeněk Troška nemá rád
škraloupy

*Ovocné a zeleninové
nápoje

*Brokolice
*Maliny

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Jak co grilovat?
ŠPÍZY
Na grilovací jehlu napichujeme střídavě kousky vepřového masa, slaniny, česneku a cibule. Kombinujeme jen takové druhy masa, které se dělají přibližně stejnou dobu (vepřové s uzeninou, hovězí se slaninou atd.).

grilování

DRŮBEŽ
Kousky drůbeže jsou zvlášť křehké a šťavnaté, pokud je před položením na grilovací rošt zabalíme do fólie. Drůbež lze také připravovat na rožni.

RYBY A PLODY MOŘE
Ryby a mořští živočichové mají tendenci se přichytávat ke grilovacímu roštu. Je proto vhodné je podložit fólií nebo do ní zabalit. Pokud však chceme péci pokrm přímo, musíme mít rošt náležitě rozžhavený.

UZENINY
Na grilu můžeme připravovat nejrůznější typy uzenin, klobás, špekáčků apod. Uzeninu na obou koncích nařízneme nebo uděláme asi 4 krátké řezy na jejím povrchu. Grilujeme na středním ohni po dobu 5 až 10 minut.

BRAMBORY A ZELENINA
Můžeme péci maso na jedné straně a brambory (gratinované, ve slupce apod.) nebo zeleninu na straně druhé. Zelenina tak získá od masa krásnou vůni.


cara
© 2001 - 2005 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 2/2005

 Starší vydání
Zákaznický magazín 1/2005
1/2005

Zákaznický magazín 4/2004
4/2004