Na grilovací jehlu napichujeme střídavě kousky vepřového masa, slaniny, česneku a cibule. Kombinujeme jen takové druhy masa, které se dělají přibližně stejnou dobu (vepřové s uzeninou, hovězí se slaninou atd.).
DRŮBEŽ
Kousky drůbeže jsou zvlášť křehké a šťavnaté, pokud je před položením na grilovací rošt zabalíme do fólie. Drůbež lze také připravovat na rožni.
RYBY A PLODY MOŘE
Ryby a mořští živočichové mají tendenci se přichytávat ke grilovacímu roštu. Je proto vhodné je podložit fólií nebo do ní zabalit. Pokud však chceme péci pokrm přímo, musíme mít rošt náležitě rozžhavený.
UZENINY
Na grilu můžeme připravovat nejrůznější typy uzenin, klobás, špekáčků apod. Uzeninu na obou koncích nařízneme nebo uděláme asi 4 krátké řezy na jejím povrchu. Grilujeme na středním ohni po dobu 5 až 10 minut.
BRAMBORY A ZELENINA
Můžeme péci maso na jedné straně a brambory (gratinované, ve slupce apod.) nebo zeleninu na straně druhé. Zelenina tak získá od masa krásnou vůni.