www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 1/2004
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Chemické ošetření
citrusových plodů

*Ostrovní kuchyně Velké
Británie

*Recepty naší anglické
tety

*Deštníky v Anglii
*Lunární kalendář Krásné
paní - březen

*Vajíčka nejen
o Velikonocích

*Lunární kalendář Krásné
paní - duben

*Špenát a kopřiva
*Lunární kalendář Krásné
paní - květen

*Blanka Bohdanová: Život
bez hořkosti

*Jaro na zahrádce
*Vyrábíme vodní mlýnek
*Óda na utopence
*Pěstujeme citrusy
*Elixír zdraví
a dlouhověkosti

*Palačinky a omelety
*Jahody
*Pórek
*Horoskopy Ivany Reginy
Sádlové

*Dětský koutek

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Jahody - čistí a odvodňují
ÚČINNÉ LÁTKY: Jahody obsahují třísloviny, které vážou jedovaté těžké kovy ve střevech a pomáhají proti trávicím obtížím. Jsou mimořádně bohaté na kyselinu listovou (důležitá pro krvetvorbu a růst buněk), vitamin C (pro imunitní systém) a draslík (snižuje krevní tlak). Jsou bohaté na mangan, stopový prvek, jenž vyživuje nervy a mozek, podporuje libido a podporuje činnost hormonů štítné žlázy.

jahody

SEZÓNA: Rané jahody přicházejí na trh ze skleníku prakticky od Vánoc. Hlavní sezóna vrcholí v červnu a červenci, kdy plody ze skleníku nahradí úroda ze zahrádek.

NÁKUP: Jahody z dovozu nakupujeme opatrně, jelikož jsou často ošetřovány chemickými prvky s cílem dosáhnout lákavějšího vzhledu.

UCHOVÁNÍ: Jahody spotřebujeme nejdéle do dvou dnů. V chladničce je můžeme uložit maximálně na jeden den.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Z jahod se vyrábí: džem, marmeláda, víno, mošt, kompot a rosol. Výborné jsou čerstvé jahody se šlehačkou, často je podáváme jen s trochou cukru nebo z nich připravujeme dezerty - krémy, ovocné saláty, poháry, zmrzliny, bublaniny i polévky.


cara
© 2001 - 2004 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 1/2004

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2003 4/2003

Zákaznický magazín 3/2003 3/2003