www.coop.cz homepage magazínů
Zákaznický magazín
 Číslo 1/2004
*Vybráno z obsahu...
*Úvodník
*Chemické ošetření
citrusových plodů

*Ostrovní kuchyně Velké
Británie

*Recepty naší anglické
tety

*Deštníky v Anglii
*Lunární kalendář Krásné
paní - březen

*Vajíčka nejen
o Velikonocích

*Lunární kalendář Krásné
paní - duben

*Špenát a kopřiva
*Lunární kalendář Krásné
paní - květen

*Blanka Bohdanová: Život
bez hořkosti

*Jaro na zahrádce
*Vyrábíme vodní mlýnek
*Óda na utopence
*Pěstujeme citrusy
*Elixír zdraví
a dlouhověkosti

*Palačinky a omelety
*Jahody
*Pórek
*Horoskopy Ivany Reginy
Sádlové

*Dětský koutek

*Základní informace

 Archivy Zákaznického
 magazínu
*Potraviny
*Stavebniny

 Pórek - omlazuje a regeneruje
ÚČINNÉ LÁTKY: Pórek obsahuje biologicky vysoce hodnotné bílkoviny, vzácný vitamin B1 a zejména velice mnoho vitaminu C. Vedle hořčičných olejů poskytuje železo, hořčík, draslík a fosfor - vše, co potřebuje dítě k růstu a starší lidé ke stabilizaci kostí.

pórek

Látky obsažené v pórku podporují trávení; omlazují a regenerují, zvyšují výkon jater a žlučníku a snižují hladinu cukru v krvi. Vlákniny navíc čistí střeva.

SEZÓNA: Typicky podzimní rostlina je dnes na trhu po celý rok.

NÁKUP: Špičky listů musí být čerstvé a pevné, stvol nesmí vykazovat žádné cibulovité rozšíření.

UCHOVÁNÍ: Pórek se nesmí skladovat pomačkaný, protože by začal hnít. V zeleninovém oddílu chladničky vydrží týden.

POUŽITÍ V KUCHYNI: Pórek můžeme vařit ve vodě nebo v páře, zapékat nebo dusit či přidávat jej do polévek. Je rovněž nezbytnou složkou francouzské speciality vichyssoise a zlepšuje chuť mnoha druhů zeleniny. Jako přílohu ho podáváme zejména k rybám. Chutný je pórek s jablky a ořechy, zabalený do šunky, připravujeme ho také jako syrový salát.


cara
© 2001 - 2004 COOP Centrum družstvo
Realizace DELEX s.r.o.

Zákaznický magazín 1/2004

 Starší vydání
Zákaznický magazín 4/2003 4/2003

Zákaznický magazín 3/2003 3/2003